Jeffrey Rijsdijk: ‘Het ging wel lekker’

Middenvelder Jeffrey Rijsdijk worstelde in de aanvangsfase van het seizoen nog met zijn vorm. Rijsdijk greep echter het duel met FC Eindhoven aan om dat gevecht achter zich te laten: met opnieuw een assist en een treffer eiste hij één van de hoofdrollen op tijdens de overtuigende victorie.

,,Het ging wel lekker, ja,” bleef Rijsdijk rustig onder de loftuitingen na afloop. ,,Als ploeg hebben we een lekkere wedstrijd gespeeld en dat mijn aandeel dit keer groot was, is voor mij persoonlijk erg plezierig. We stralen met elkaar vertrouwen uit en dat zie je terug op het veld. We geven nauwelijks wat weg achterin en we krijgen voldoende kansen. Misschien hadden we wat meer moeten scoren, maar dit is gewoon goed. We onderstrepen dat we in een flow zitten. ”

En over zichzelf: ,,Sta ik al op zes assists dit seizoen? Dat kon slechter,” glunderde de voormalig speler van FC Groningen met een lach van oor tot oor.

Rijsdijk hervond daarna toch zijn bravoure toen hij vooruitblikte op de bekerconfrontatie in de achtste finales tegen AZ in december. ,,Een mooie loting en tijd voor revanche,” stipte hij de 2-3 nederlaag vorig seizoen in de verlenging aan.

FC Dordrecht-coach Virgil Breetveld, wederom winnend als vervanger van Harry van den Ham, was uiteraard een gelukkig man. ,,FC Eindhoven is gewoon een goede ploeg met veel beweging op het middenveld, maar wij hebben die ploeg heel snel onder druk gezet en daardoor succes afgedwongen. Het penaltygeval in de eerste minuten? De scheidsrechter stond er dichter bij dan ik en hij zag een schwalbe,” bleef Breetveld politiek correct. ,,We zijn momenteel bereid om alles te geven wat we hebben.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.