Javier Vet gelooft in kleedkamerspreuk

Teleurstelling is verleden tijd. Het gaat bij FC Dordrecht niet meer om het missen van de titel. Via de Jupiler Play-offs promoveren mag ook. Javier Vet gelooft daar heilig in, net als de rest van de spelersgroep. Promotie blijft het doel.

De hoofden van de spelers hingen maandag naar beneden. Heel Dordrecht huilde in Den Bosch na het missen van het kampioensschap in de Jupiler League. In de kleedkamer maakte verdriet snel plaats voor hoop. Want er is nog niets verloren. “Technisch directeur Marco Boogers kwam binnen”, herinnert Javier Vet zich. “Hij gaf aan dat we er vol voor moesten blijven gaan. Iedereen was het direct met hem eens.”

Vet voelt dat het seizoen lang is geweest. Bij de amateurs van AFC hoefde hij namelijk minder vaak op het trainingsveld te staan. Dat mag nu geen excuus zijn. Hij wil net als zijn mede Schapenkoppen de komende weken knallen. “Ik boek veel vooruitgang, kan makkelijker meekomen dan in het begin. Het maakt niet uit dat het seizoen nu wat langer duurt. Daarin kunnen we met zijn allen nogmaals laten zien wat we in huis hebben.”

De verdediger annex middenvelder had wel graag gezien dat FC Dordrecht vrijdag nog in de race zou zijn om de titel. “We hoorden maandag dat Willem II de tenten al aan het opzetten was. We wilden koste wat kost voorkomen dat zij feest zouden mogen vieren. Helaas is dat toch gebeurd. Die dag zal me wel altijd bij blijven.”

Er moet nog een dag komen waar Vet nog lange tijd aan zal denken. Dat is die waarop zijn team alsnog promoveert naar de Eredivisie. “In één keer de stap maken is niet gelukt, in twee keer mag het ook gebeuren. Eredivisie is Eredivisie”, meent de Amsterdammer. En daar denkt iedereen in de Dordtse kleedkamer hetzelfde over.

Tekst: Maarten de Jong

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.