Janga op zijn plek bij FC Dordrecht

“Ik was uit de picture, speelde in Cyprus en toen kwam Dordrecht.”
Aan het woord is Rangelo Janga, de spits die zich inmiddels qua aantal Dordtse doelpunten mag meten aan spitsen als Paul Gladon en Lars Veldwijk.
“In de jeugd scoorde ik veel, als senior leek het niet te lukken. Dat lag ook deels in de manier van voetballen. Ik zat vaak in een team dat tegen degradatie vocht, dan wordt er meestal niet aanvallend gespeeld. Bij FC Dordrecht is dat wel zo.”
De goedlachse aanvaller, die Thierry Henry als grote voorbeeld ziet, is op zijn plek bij FC Dordrecht. “Ik heb het hier erg naar mijn zin, Dordrecht is een leuke club en we hebben een prettige spelersgroep.”
Ondanks dat Janga de aandacht trok van andere clubs wilde hij in Dordrecht blijven. “Ik heb begrepen dat er interesse was voor mij, maar ik heb meteen gezegd dat ik het seizoen in ieder geval hier wil afmaken. Om een volgende stap te zetten wil ik me hier eerst verder ontwikkelen.”
Eén van de mensen die hem daarmee helpt is spitsentrainer Mark de Vries: “Hij blijft hameren op wat ik moet doen en ik doe wat hij vraagt. Ik heb heel aan zijn tips en adviezen. Ik werk hard voor het team en investeer in mezelf. Misschien kan ik dan over een jaar of twee wel weer een stapje hogerop.”
Op de vraag over de wedstrijd tegen NAC heeft Rangelo meteen zijn antwoord klaar: “Natuurlijk hebben we een extra gevoel bij deze wedstrijd, we willen iets rechtzetten.”

Foto: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.