Jan Zoutman nieuwe trainer FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft Jan Zoutman als nieuwe hoofdtrainer aangetrokken om de ontstane vacature in te vullen. Zoutman (51) is gelouterd in het amateurvoetbal waar hij Argon en IJsselmeervogels naar diverse kampioenschappen leidde en werkzaam bij de KNVB als UEFA docent waar hij cursus geeft aan ex-profs.

Jan Zoutman is een geboren oefenmeester. Op zijn 18e begon hij al bij de jeugd van Argon en groeide daar door tot hoofdtrainer van het eerste elftal met de hoogst haalbare prijs, Algeheel Amateurkampioen van Nederland als bekroning. Drie jaar later herhaalde Zoutman die stunt bij IJsselmeervogels. Bij HFC Haarlem en Jong FC Twente kon bij elkaar vier jaar ervaring in het betaalde voetbal op zijn CV worden bijgeschreven.

Belangrijkste reden in de keuze voor Jan Zoutman was echter zijn reputatie in de omgang met en ontwikkeling van jonge spelers en zijn verbindende kwaliteiten. Hans de Zeeuw: “Het is een bewuste beslissing geweest om voor Jan te kiezen. We hebben nu behoefte aan evenwicht in de club en een nieuwe kijk op de samenstelling van de organisatie. Tot nu toe zijn de verwachtingen met de huidige selectie nog niet uitgekomen. De verbetering die in de laatste wedstrijden zichtbaar werden, moeten met Jan erbij verder uitgebouwd worden”.

Jan Zoutman zelf is blij met zijn rentree in het betaalde voetbal: “Natuurlijk is het mooi voor mij om een nieuwe kans te krijgen, maar FC Dordrecht is ook zeker een mooie uitdaging. Het klikte ook meteen met de eerste kennismaking, zowel met Ben Kinds met wie ik het eerste contact had, als daarna met Hans de Zeeuw. Maar we kijken het eerst rustig aan hoe de samenwerking van beide kanten gaat bevallen. Daarom hebben we ook besloten om tot het eind van dit seizoen te tekenen”.

Over de mogelijkheden voor dit seizoen is Zoutman duidelijk: “Ik was verrast door het goede spel, met name in de eerste helft tegen Jong Ajax. Er zit veel bereidheid in de ploeg. Bereidheid om voor elkaar te werken en ‘vuile meters’ voor elkaar te maken. Het elftal toonde als een echt team en creëerde ook voldoende kansen. Het is nu taak om dat verder uit te bouwen. Tot aan de winterstop gaan we echter eerst door op de lijn die Ben heeft ingezet”.

Komende dinsdag zal Jan Zoutman voor het eerst voor de groep staan. Zondag zal Ben Kinds nog als verantwoordelijke trainer de coaching in de uitwedstrijd bij NAC Breda nog voor zijn rekening nemen.

(Bron foto: Privé archief)

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.