Jan Rotmans op De Krommedijk

Voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht-FC Emmen was er in onze Businessclub van het Riwal Hoogwerkers Stadion de boekpresentatie ‘Omarm de chaos’ van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Samen met bestuurders, directieleden en managers van bedrijven, sport, onderwijs, overheid, politiek en maatschappelijke organisaties uit de Gemeente Dordrecht en Smart Delta Drechtsteden gingen we ook met hem in gesprek. Onder professionele begeleiding van Frank Vijg.

Over de toekomst van Nederland, Drechtsteden, het Betaald Voetbal en Energiek Dordt. Jan Rotmans maakte een interessante vertaling vanuit zijn nieuwe boek waarin hij 10 transities beschrijft, naar wat dat betekent voor de Drechtsteden.

Jan Rotmans is een scientivist, een gepassioneerde en rebelse wetenschapper die in de praktijk betrokken is bij het versnellen van transities en duurzaamheid. Zowel nationaal als internationaal is hij een autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid.

 

 

 

 

 

 

Jan Rotmans onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar speelt daar ook een actieve rol in. Door het oprichten van ICIS, Urgenda, DRIFT, Nederland Kantelt en het mede oprichten van Zorgeloos, wil hij de transitie versnellen. Met zijn kennis wil hij graag de spelregels opstellen hoe deze transitie gerealiseerd kan worden en friskijkers en dwarsdenkers uit alle hoeken van de maatschappij bijeen brengen om op creatieve wijze samen het kantelpunt te bereiken.

FC Dordrecht heeft op 17 november 2021 Energiek Dordt gelanceerd. Een breed gedragen visie en plan voor een duurzame toekomst van het Betaald Voetbal in Dordrecht en Drechtsteden waarin samenwerken centraal staat. FC Dordrecht gaat met de verbindende kracht en impact van het Betaald Voetbal meer betekenen op sportief, maatschappelijk en economisch vlak. We hebben daarvoor een gezamenlijke ambitie gecreëerd die zich richt op de energietransitie en vitaliteit. Ook Jan Rotmans denkt ook met ons mee.

 

Bekijk hier zijn visie over Energiek Dordt via deze link!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.