Jan Everse blikt vooruit naar Feyenoord

Twee dagen voor het treffen met Feyenoord heeft de kersverse hoofdtrainer van FC Dordrecht 1, Jan Everse, nog geen last van zenuwen.
“Zenuwachtig? Nee, dan ben ik zelden. Was ik ook niet als speler. Het is meer gezonde spanning. Dan zie je de jongens in de kleedkamer zitten en door de entourage… Maar dat begint dus pas op de speeldag zelf. Het is wel zo dat ik steeds word geconfronteerd met de komende wedstrijd. ‘Zondag nog even niet hè Jan, zeggen ze dan’.”

Met drie trainingen onder zijn leiding heeft de ervaren oefenmeester inmiddels een aardig beeld van de spelersgroep.
Everse: “Ik had al de nodige wedstrijden van FC Dordrecht gezien op tv en er wordt best aardig gevoetbald. De instelling is ook prima, ze gaan als de brandweer en moeten eerder afgeremd dan aangespoord worden. Als het om positiespel gaat ben ik een enorme zeikerd. Af en toe is het nog net als in een flipperkast, maar dat hoeft niet altijd. Het kan ook rustiger. Dan ga je in de vorm zoeken, zodat de spelers gaan bewegen. Gisteren tijdens het 5-3 positiespel ging dat erg goed. De rol van een trainer moet je ook niet overschatten. Je geeft aan hoe je wilt spelen en hoe ze het moeten uitvoeren, maar dan is het aan de spelers zelf om het ook te doen. En ja, natuurlijk gaat dat bij een club die bovenaan staat makkelijker dan bij een club die onderaan staat. Op de lange termijn is hier heel veel voor verbetering vatbaar, maar dat is er bij Feyenoord ook. Onder druk van degradatie kan het lastig voetballen zijn. Daarom moet je er eigenlijk gewoon maling aan hebben en je eigen spel spelen.”

Over Feyenoord zei de oefenmeester: “Ik heb ze zien spelen tegen NAC. Dat had de eerste helft niets in te brengen. Ze deden ook weinig en dan heb je niets te zoeken in De Kuip. Maar in het eerste kwartier na de rust stoorde NAC veel eerder en dan blijkt Feyenoord kwetsbaar. Uiteindelijk winnen ze eenvoudig, omdat NAC niet scoort in die fase na rust. Kijk, je kunt twee dingen doen; met tien man voor de pot gaan hangen of voetballen. Wij hebben geen Italiaanse ploeg, maken altijd wel een foutje, dan kies je dus voor het laatste.”

FC Dordrecht traint zaterdag om 10.30 uur. Marvin Peersman is geschorst voor de wedstrijd tegen Feyenoord.

De wedstrijd is uitverkocht, zondag worden er dus geen kaarten meer verkocht aan de kassa.

Foto: Erwin Spek

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.