Interview Wouter de Vogel

Vol vertrouwen tekende hij afgelopen zomer een contract bij ADO Den Haag, maar Wouter de Vogel (21) had van zijn eerste halfjaar in de Hofstad ongetwijfeld meer verwacht. Spijt heeft de jonge vleugelaanvaller, die het seizoen op huurbasis afmaakt bij FC Dordrecht, echter niet. “Ik ben ervan overtuigd dat ik alsnog ga slagen bij ADO Den Haag.”

Wat hebben Paul Mulders, Marc Höcher en Wouter de Vogel met elkaar gemeen? Niet iedereen zal het antwoord meteen weten, maar het drietal verruilde na vorig seizoen de velden van de Jupiler League voor het ADO-stadion. Uiteraard met de verwachting net zoveel speelminuten te maken als Dries Mertens en Nacer Chadli deden in hun eerste jaargang bij respectievelijk FC Utrecht en FC Twente. Maar het liep anders dan verwacht. Ook voor De Vogel. Niet de zaterdag of de zondag, maar de maandag werd zijn wekelijkse wedstrijddag. En het beloftenelftal zijn vaste team.

“Bij Telstar (De Vogel speelde afgelopen jaar in Velsen-Zuid, red.) had ik een lekker seizoen achter de rug. Het ging goed en ik kon vanwege mijn transfervrije status naar veel clubs toe”, laat De Vogel weten in gesprek met Voetbal Centraal. “Ik heb uiteindelijk gekozen voor ADO Den Haag, omdat ik een erg goed gevoel overhield aan het gesprek met hoofdtrainer John van den Brom en zijn assistent Maurice Steijn.” Van den Brom vertrok echter niet veel later naar het Vitesse van de steenrijke clubeigenaar Merab Jordania. “Je weet nooit hoe het was gelopen als Van den Brom bij ADO was gebleven, maar Steijn is ook een fantastische vent hoor.”

Geen spijt

Hoewel de talentvolle aanvaller goed met Steijn kon opschieten, waren zijn minuten in het eerste elftal van ADO Den Haag op één hand te tellen. Toch gaat De Vogel niet bij de pakken neerzitten. “Ik sta nog steeds achter mijn keuze om naar Den Haag te verkassen, maar blijkbaar heb ik meer tijd nodig om aan spelen toe te komen. Het is niet zo dat de clubleiding heeft gezegd dat ik het niveau niet aankan. Ik ben ervan overtuigd dat ik ga slagen in Den Haag, al moet het via een omweg.”

De omweg waar De Vogel over praat, heet FC Dordrecht, uitkomend in de Jupiler League; het toneel waarop de in IJmuiden woonachtige voetballer vorig seizoen op overtuigende wijze zijn kunsten vertoonde aan het voetbalpubliek. Toen nog in het shirt van SC Telstar, nu in de kleuren van De Schapenkoppen. “Mijn eerste week bij FC Dordrecht is me goed bevallen. Ik ben mee geweest op trainingskamp naar Papendal en dat was voor mij ideaal om de spelersgroep goed te leren kennen. Ik heb veel kunnen trainen en voelde me snel thuis. Eigenlijk alleen maar positief dus”, vertelt De Vogel.

‘Bij Dordrecht wil ik laten zien hoe goed ik ben’

Verhuurd worden aan een club die uitkomt op een lager niveau voelt voor sommige spelers als degradatie. De Vogel vindt het echter helemaal niet erg om het komende halfjaar aan De Krommedijk in Dordrecht te voetballen. “Dit is een prima oplossing, daar ben ik ADO Den Haag dankbaar voor. Ik ben blij dat ik hier nu speel en mijn minuten kan maken. Ik heb er namelijk niets aan om iedere maandag met het beloftenelftal mee te spelen. De bedoeling is dat ik aan het einde van dit seizoen terugkeer bij ADO Den Haag. Of ik dan wel veel wedstrijden ga spelen in het eerste elftal? Als ik bij FC Dordrecht presteer misschien wel. Ik wil het komende halfjaar laten zien hoe goed ik ben.”

De Vogel wil zich graag bewijzen en daar krijgt hij aankomende vrijdag al de kans voor als FC Dordrecht het opneemt tegen SC Telstar. Precies, de oude werkgever van De Vogel. “Het is speciaal om juist tegen deze club mijn debuut te maken voor FC Dordrecht. Het belangrijkste is echter dat we deze wedstrijd winnend afsluiten. We staan er keurig voor in de Jupiler League (gedeeld zesde, red.) en iedereen heeft de ambitie om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken”, besluit hij.

Bron: Voetbalcentraal.nl
Tekst: Jurriën Schuiringa

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.