Interview Tom Beugelsdijk

Wéér niet. Het gelijkspel tegen FC Emmen van afgelopen maandag komt hard aan bij FC Dordrecht. De 2-2 puntendeling betekende de zoveelste wedstrijd waarin de Schapenkoppen legio kansen kregen, maar opnieuw geen zege wisten te boeken. Tom Beugelsdijk (20) weet het ook niet meer. “Als ik zie van wie we verliezen… ik heb er gewoon geen woorden voor.”

Ondanks de tegenvallende prestaties – FC Dordrecht staat dertiende – blijft de doelstelling het behalen van de zevende plek op de ranglijst. Dat is een realistisch streven, meent Beugelsdijk, want zijn team legt wekelijks goed voetbal op de mat. Alleen die punten, die willen maar niet komen. “Frustrerend”, geeft de jongeling toe tegenover Voetbal Centraal. “Na de winterstop hebben we tot dusverre twee wedstrijden gespeeld. We verloren met 3-0 van SC Cambuur en pakten een punt tegen FC Emmen. Neem Cambuur-uit. Mensen die dat duel niet hebben gezien, zullen zeggen: dan waren jullie in Leeuwarden dus kansloos. Écht niet, he! Dat was denk ik onze beste wedstrijd van het seizoen! Maar ja, we stonden uiteindelijk weer met lege handen en dat is ons probleem. Tja, verzin daar maar eens iets op. Ik zou je de oplossing ook niet kunnen geven.”

Beugelsdijk verkaste deze zomer van Den Haag naar Dordrecht om daar op huurbasis te gaan spelen voor de club uit de Jupiler League. De sterke mandekker heeft geen spijt van die tijdelijke overstap. Oké, hij had liever gezien dat zijn nieuwe club wat beter presteerde, maar met hem zelf gaat het wel lekker. “Ik heb het hier naar mijn zin en ontwikkel mezelf naar mijn idee goed. Persoonlijk draai ik een heel goed seizoen, maar ja FC Dordrecht… Ik word er doodziek van dat het niet wil lukken. Vaak zijn we de betere ploeg, maar verliezen we nipt of behalen we een gelijkspel. Toch heb ik nog weinig duels gezien waarin wij de mindere ploeg waren, óók niet toen we met 8-0 verloren van Go Ahead Eagles. Natuurlijk, die uitslag was een schande, maar de eerste tien minuten deden we heel aardig mee. Over de eerste seizoenshelft kan ik dan ook niet tevreden zijn als ik kijk naar het puntenaantal. Nu we weer zijn begonnen, moet het echt beter bij FC Dordrecht.”

Om te beginnen, wil Beugelsdijk vanavond knallen tegen Fortuna Sittard. Vorige keer won zijn ploeg met 1-2 van de hekkensluiter uit de Jupiler League, maar gaf zij de voorsprong nog bijna weg. “Gelukkig pakt Nick van der Ploeg een penalty, anders had het daar ook verkeerd af kunnen lopen. Nee, van Fortuna gaan we gewoon winnen. Wij zijn niet bang voor hen en hebben denk ik ook een betere ploeg. Het is alleen frustrerend dat we bij wijze van spreken honderd kansen krijgen en onze tegenstander maar twee en dat zij dan alsnog winnen. Wij moeten veel effectiever worden, maar mogen ook wel eens geluk hebben. Het dubbeltje moet ook eens onze kant opvallen.”

Mooie woorden van de Hagenees, nu het resultaat nog. Dat er goed gespeeld wordt maar weinig punten worden gepakt, dat was al langer bekend. “Klopt, klopt”, zegt Beugelsdijk. “Ik begrijp er ook weinig van. In het begin denk je: dat is toeval. Misschien heeft het met ongeluk te maken, misschien zit het gewoon tegen. Maar als het zo blijft, dan ligt het wellicht tóch aan ons… Er moet dus iets veranderen bij FC Dordrecht. We kunnen wel blíjven zeggen: ‘die punten komen er aan’, maar we moeten het nu echt gaan laten zien.”

Bron: Voetbal Centraal
Tekst: Maarten de Jong

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.