Internationale steun

,,Precies 810 handtekeningen heb ik tot nu toe opgehaald”, vertelt meneer Faasen vol trots. Naast zijn antiekwinkeltje in de Vleeshouwerstraat heeft hij nog een hobby, namelijk voetbal. Al jaren komt hij op de Krommedijk om zijn club aan te moedigen. Van DFC tot FC Dordrecht, hij heeft het allemaal meegemaakt. En wanneer hij vanwege zijn werk een wedstrijd moest missen dan belde hij zodra het mogelijk was naar huis voor de tussenstand.

Meneer Faasen is wat je noemt een fanatieke supporter. Dus toen hij hoorde van de petitie voor een nieuw stadion is hij meteen in actie gekomen.

Voor zijn winkel werd een tafel neergezet met posters, vlaggen en de oproep om een handtekening op het formulier te zetten. Het liefst bleef hij er naast staan om voorbijgangers te wijzen op de petitie. Er waren maar weinig mensen die niet wilden tekenen, zeker nadat hij enthousiast vertelde over zijn cluppie.

,,Ik heb zelfs Engelse handtekeningen,” vervolgt hij zijn verhaal. ,,Die mensen komen elk jaar naar Dordrecht en dan pakken ze ook altijd een wedstrijd van FC Dordrecht mee. Die wilden natuurlijk graag een handtekening zetten.” Zijn tafeltje staat inmiddels binnen maar voor de zekerheid heeft hij nog een extra stapel petitieformulieren uitgeprint want het zou zonde zijn om een paar krabbels mis te lopen. ,,Wie weet haal ik de 1000 nog wel.”

Vrijdag 2 november wordt er voorafgaand aan de wedstrijd FC Dordrecht- FC Eindhoven een supportersmars vanaf het stadhuis naar het stadion georganiseerd. De ingezamelde handtekeningen worden 19.30 uur voor het stadion overhandigd aan een aantal vertegenwoordigers van het gemeentebestuur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.