Ingetogen naar een punt

Op voorhand leek een programma met MVV, Cambuur en FC Volendam ‘op verplaatsing’ ultrazwaar. FC Dordrecht vond echter in Maastricht de sleutel tot gedeeld succes met een conservatieve strijdwijze.

Björn Vlasblom maakte door de absenties van de middenvelders Wilmer Kousemaker (ziekte van Pfeiffer) en Santy Hulst (hamstringkwetsuur) zijn opwachting op het Dordtse middenrif. De centrale verdedigers Tom Beugelsdijk en Mawouna Amevor pakten de twee spitsen Prince Rajcomar en Fabio Caracciolo op, de backs Roderick Gielisse en Nick Coster konden doorschuiven naar de flankmiddenvelders en Danny Post speelde als controlerende middenvelder dicht tegen de laatste linie aan en soms zelfs erachter. Vlasblom en Jeffrey Rijsdijk vingen beurtelings de Maastrichtse captain Tom Daemen op.

Het compact spelende FC Dordrecht slaagde met die ingetogen strijdwijze de Limburgers van de goal af te houden. Tweemaal klopte de organisatie niet en evenzovele keren profiteerde Prince Rajcomar niet; hij vuurde hard over en kopte in handen van Stef Doedée.

In het verloop van de eerste helft liet FC Dordrecht de voorzichtigheid varen en prompt was er sprake van gevaar. Jeffrey Rijsdijk zocht tweemaal de diepte aan de rechterkant. Tweemaal vertrok er ook een uitermate bruikbare assist van de voet van de ex-speler van FC Groningen, maar Cecilio Lopes (kopbal recht op Job Bulters) en Wouter de Vogel (schuiver in handen van Bulters) sloegen geen munt uit de mogelijkheden. Dat had de bezoekers kort voor de pauze lelijk kunnen opbreken, maar doelman Stef Doedée toonde zich attent toen de kort draaiende Malcolm Esajas van de rand van de ‘zestien’ met een uithaal de linkerhoek zocht.

De tweede helft was aanvankelijk een herhaling van zetten. MVV had moeite met de gedisciplineerd inzakkende tegenstander. Jessy Mayele kon zijn voet tegen een vrije trap van Rijsdijk zetten, maar verontrustte Bulters niet. Rajcomar ontsnapte na verkeerd instappen van Post, maar werd gestremd door Amevor. De omschakeling verschafte FC Dordrecht de openingstreffer. Weer zocht Rijsdijk op tijd de diepte en pikte hij de bal op na een slippertje in de Maastrichtse defensie. Zijn passje werd dit keer perfect op waarde geschat door Cecilio Lopes, die zijn tiende seizoenstreffer meepikte: 0-1. Lang profijt van de voorsprong hadden de Dordtenaren niet. Rajcomar kreeg net wat ruimte en Lance Voorjans hoefde praktisch op de doellijn zijn schoen nog maar tegen de harde inzet te planten.

Het publiek in de sfeervolle Geusselt ging na de gelijkmaker extra achter de thuisploeg staan en FC Dordrecht, dat tien corners incasseerde, diende terug te plooien. De gasten kregen nog wel de beste kans: Gielisse legde de bal terug op Rijsdijk, die de bal verkeerd raakte en naast het doel plaatste.

Opstelling MVV Maastricht: Bulters; Kuipers, Castellana, Knops, Labylle; Voorjans, Van Hytfe, Daemen (76. Winkens), Esajas (87. La Rosa); Caracciolo (87. Borgers), Rajcomar.

FC Dordrecht: Doedée; Gielisse, Beugelsdijk, Amevor, Coster; Rijsdijk, Vlasblom, Post; Mayele (83. Tano), Lopes, De Vogel.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.