“In het nieuwe jaar sterker dan ooit.”

Zaterdagavond 24 september hoorde men op de Krommedijk rond half tien een schreeuw die door merg en been ging. Jafar Arias wilde de stand op 2-0 brengen maar stuitte op de Volendamse doelman.
De boomlange spits ging onderuit en pas toen hij op wilde staan merkte hij dat zijn been gebroken was.
“Het was heel vreemd, ik voelde aanvankelijk niks daarom wilde ik weer opstaan. Pas toen ik mijn been bekeek voelde ik in één keer de pijn door mijn hele lichaam, toen schreeuwde ik het uit”, blikt Arias terug.
Dat het indruk maakte op het publiek bleek wel uit de tientallen beterschapskaarten die de aanvaller kreeg toegestuurd. “Die kaarten hebben me een boost gegeven, daarvoor wil ik iedereen nog bedanken.”
Ook de spelers waren aangeslagen, ondanks de winst op Volendam werd er niet uitgebreid feest gevierd na afloop. De ernstige blessure van hun teamgenoot overschaduwde de feestvreugde.

Voor Jafar was het de eerste keer in zijn voetbalcarrière dat hij te maken kreeg met een zware blessure, het jaar 2016 is voor hem een jaar om snel af te sluiten.
“Ik wist meteen dat het voorlopig voorbij was voor mij. Mijn been werd snel geopereerd en de eerste weken heb ik nog veel pijn gehad, omdat bot moest weer aangroeien.
Mijn moeder heeft aardig wat overuren gemaakt want ik kon helemaal niks. Dat was echt heel moeilijk, ik vulde mijn tijd met films kijken of met de Playstation spelen.”

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en kan Jafar weer redelijk uit de voeten. Hij heeft zijn ouderlijk huis in Apeldoorn verlaten en is terugverhuisd naar Dordrecht.
De gedreven spits is elke dag op de Krommedijk te vinden om weer fit te worden. “Ik had helemaal geen kracht meer in mijn been, dat moet helemaal opnieuw worden opgebouwd.
Daarnaast moet ook de rest van mijn lichaam weer sterk worden. Dat kost veel tijd maar stap voor stap werk ik aan mijn terugkeer.
Voordat dit gebeurde stond ik helemaal niet stil bij zoiets simpels als lopen, dat is nu wel anders.”

Jafar kan niet wachten om weer te kunnen voetballen, het nieuwe jaar staat daarom in het teken van zijn rentree op de velden.
Zal hij zijn naamgenoot Santiago Arias (Jafar heeft ook Colombiaanse roots, het is niet ondenkbaar dat hij familie is van de PSV verdediger) van de kaart gaan vegen?
“Zoals het nu gaat verwacht ik in maart weer mee te kunnen doen. Dan ben ik sterker dan ooit.”

Dit interview komt uit het laatste FC Dordrecht Magazine, het tijdschrift is gratis af te halen bij de administratie.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.