In de ‘winning mood’ tegen FC Eindhoven

Morgenmiddag staat de wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Om 14:30 uur zal het startsignaal klinken in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion. De Schapekoppen willen, na de fantastische overwinning op De Graafschap, de opwaartse lijn doortrekken.

 Eerder dit seizoen werd het 5-1 in Eindhoven. Toen waren Amevor, Botermans, De Keersmaecker, Van der Sande en Sleegers de gevierde mannen. Kevin Vermeulen zette FC Dordrecht op het scorebord en scoorde de eretreffer.

Dordt houdt een goed gevoel over aan afgelopen wedstrijd. Vrijdagavond werd er met 3-0 gewonnen van nummer twee De Graafschap. “Er stond een fris en onbevangen FC Dordrecht op het veld. We speelden echt als een team”, vertelt Jan Zoutman. “We begonnen goed aan de wedstrijd, creëerden kansen en maakten een doelpunt. Toen dachten we dat er meer te halen viel in het Sem Vijverberg Stadion. In de tweede helft deden we het nog beter. De Graafschap nam steeds meer risico en speelde alles of niets voetbal. Toen ontstonden er ruimtes en maakten we er nog eens twee goals bij. Alles paste in elkaar.”

De volgende tegenstander is FC Eindhoven. Deze wedstrijd betekent het weerzien met een oude bekende; Ernie Brandts. Brandts was trainer van FC Dordrecht in het Eredivisie-seizoen 2014-2015. “FC Eindhoven wil verzorgd spelen, dus met een opbouw van achteruit en goed positiespel”, aldus onze trainer. “Ze spelen met drie aanvallers en een schaduwspits. FC Eindhoven heeft een aantal spelers met individuele kwaliteiten. Met name in de as staan jongens met een goede combinatie van fysieke kracht en voetballend vermogen. We zullen dus een plan moeten maken om deze spelers zo min mogelijk aan de bal te laten komen.”

FC Eindhoven zit in een slechte fase. De club uit de Lichtstad wist nog geen één wedstrijd in 2021 te winnen. “Dit soort ploegen nemen dan vaak minder risico en zitten net wat minder lekker in hun vel”, vertelt Zoutman. “Qua vertrouwen is het vergelijkbaar met De Graafschap, dat ook in een mindere fase zat. Het is wel een andere wedstrijd. Tegen De Graafschap werd niets van ons verwacht en morgen weer van alles. Daar zullen de spelers zich op moeten voorbereiden. Als je zelf gaat winnen, gaan ploegen zich anders op jou instellen. Nu is de vraag hoe we de spelers daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden en hoe ze er zelf mee omgaan. Dat we in staat zijn om goed voetbal te spelen, hebben we vrijdag wel laten zien. Ik hoop dat we deze mooie serie door kunnen trekken.”

De wedstrijden volgen elkaar kort op. Deze keer zitten er maar twee dagen tussen de afgelopen en vorige wedstrijd. “Voor deze wedstrijd is dat geen nadeel. FC Eindhoven heeft ook maar twee dagen rust”, aldus Zoutman. “We hebben de afgelopen dagen medische checks en een hersteltraining gedaan. Ook hebben we speciaal voor deze situaties een protocol opgesteld om het herstel van de spelers te versnellen. De spelers voelen zich fit en uitgerust dus ik denk niet dat we daar maandag last van zullen hebben.”

De wedstrijd tegen de Blauw-Witten wordt live uitgezonden op ESPN. Kunnen de Schapekoppen het goede gevoel na vrijdag omzetten in nog een overwinning?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.