In de media: Wijziging in basiself

FC Dordrecht-trainer Henny Lee had zijn elftal voor het duel met het sterke RKC Waalwijk, dat voor de eerste keer dit seizoen verloor, enigszins aangepast.

,,Ik koos met Longuet, Van Muyen en Versluis voor meer ervaring, terwijl ik het middenveld had versterkt,” aldus de gelukkige oefenmeester. ,,Dit is echt een enorme opsteker. Longuet en Versluis hadden in de rust toch weer last, maar het toont hun mentaliteit dat ze lang bleven staan. In de tweede helft kon het alle kanten op, maar ik ben uiteraard blij dat wij met de drie punten naar huis gaan.”

Dave Huymans genoot na van zijn fraaie winnende treffer. ,,Heerlijk,” kon de middenvelder zijn geluk niet op. ,,Toen we al zo snel achter kwamen, dacht ik: ‘het zal toch niet weer?’ Maar we maken 1-1 en ik scoor de 2-1. Echt een onbeschrijflijk gevoel. We waren hier met één punt al tevreden geweest, maar pakken er drie.”

FC Dordrecht-doelman Nick van der Ploeg mocht zich de absolute uitblinker noemen. ,,Onze start was te slap, waardoor we op achterstand kwamen. Maar daarna verrichtte ik al snel een paar belangrijke reddingen. Heel de ploeg pakte het trouwens goed op. Met deze instelling kunnen we nog ver komen. We staan op zeven uit drie in de tweede periode, dat biedt perspectief. Voorwaarde is echter wel dat we elke week scherp beginnen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: André Valk

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.