In de media: Van Praag wijst Heijsman de weg

Van Praag wijst Heijsman weg van de geleidelijkheid

De geavanceerde lasershow van Ballast Nedam aan het einde van de businessclubavond van FC Dordrecht deed gisteravond grote plannen vermoeden.

In 2015 zou FC Dordrecht in die presentatie wereldfaam verwerven door Bayern München te kloppen met 4-1 in een prachtig nieuw, multifunctioneel stadion.

Dromen mag, maar die beelden in laservorm stonden haaks op het verhaal dat bondsvoorzitter Michael van Praag eerder op de avond had afgestoken op de vraag hoe FC Dordrecht groter zou kunnen groeien in de komende jaren. ,,In het betoog van voorzitter Ad Heijsman heb ik gehoord dat het bestuur FC Dordrecht zich vooral laat leiden door realisme. Ik adviseer FC Dordrecht om die koers te varen en de weg van de geleidelijkheid te blijven bewandelen. Doe geen gekke dingen, blijf je eigen principes trouw en dan overleef je als club in de huidige moeilijke tijden.”

FC Dordrecht bewees immers de voorbije jaren dat met beperkte middelen op sportief gebied goede prestaties in de Jupiler League kunnen worden neergezet. Het nieuwe stadion zou als baken voor nieuwe ambities moeten dienen, maar Van Praag was duidelijk in zijn stellingname: ,,Bouw geen beleid op basis van de hoop.”

Ad Heijsman zal die boodschap nadrukkelijk in de oren hebben geknoopt. Over twee weken hoopt de preses van FC Dordrecht, trots op de opkomst bij de businessclubavond, te kunnen verkondigen dat de haalbaarheid van het potentiële nieuwe stadion aan de Provincialeweg gegarandeerd is.

FC Dordrecht moet echter meer willen dan de bvo van de Merwestad zijn, betoogde Van Praag met grote beslistheid in zijn stem. ,,Ook het gebied in een straal van vijftien kilometer om Dordrecht zou de club in de arm moeten sluiten.”

Die opmerking sloot aan bij het interview van presentator Jan Dirk Stouten met burgemeester Bert Blase van Alblasserdam (oud-voetballer van EVV Eindhoven) die de suggestie deed om tot een FC Drechtsteden te komen om zo het regionale belang van betaald voetbal in Dordrecht en omstreken te benadrukken.

Of het zo ver komt, is maar de vraag. Maar de boodschap dat FC Dordrecht ook leeft buiten de eigen stadsgrenzen, maakte van Ad Heijsman in elk geval een nog gelukkiger man.

Bron: AD De Dordtenaar (26/10/2010)
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.