In de media: Stunt in Waalwijk

Of het verdiend was of niet, dat maakte gisteravond bij FC Dordrecht niemand iets uit. Het elftal van Henny Lee zegevierde bij titelkandidaat RKC Waalwijk (1-2) en dat stuntwerk moest gevierd worden.

Voorzitter Ad Heijsman (‘Nu zit het een keer mee’) en technisch manager Marco Boogers (‘We gaan voor de periode’) deelden mee in de overwinningsroes. Een zege die tot stand kwam dankzij een hartverwarmende inzet, geweldig keeperswerk van Nick van der Ploeg en een prachtige vrije trap van Dave Huymans.

Lee had zijn basiselftal ten opzicht van de laatste wedstrijd (de 2-1 zege bij Fortuna Sittard) op liefst vier plaatsen gewijzigd. Raily Ignacio, Tom Beugelsdijk en Ridny Cairo waren naar de reservebank verwezen, terwijl Guy Ramos geschorst op de tribune plaats moest nemen. In de laatste lijn doken met Didi Longuet, Johan Versluis en de van zijn schorsing verloste Bart van Muyen drie nieuw namen op. Ook Dave Huymans maakte weer eens de aftrap mee.

Maar voordat dit elftal de kans had gekregen zich te ‘settelen’, keek FC Dordrecht al tegen een achterstand aan. In de derde minuut kopte Fred Benson raak na een vrije trap van Roald van Hout.

RKC Waalwijk gunde de bezoekers daarna het initiatief, maar schakelde eenmaal weer in balbezit razendsnel om. Balbezit dat de Brabanders meestal verkregen door slordige passing aan de zijde van FC Dordrecht. Het was aan Van der Ploeg te danken dat de Krommedijkploeg niet op een grotere achterstand werd gezet. Zo redde de keeper – op hoge ballen overigens heel wat minder zeker – fabuleus op inzetten van Derk Boerrigter en Fred Benson (kopbal).

FC Dordrecht deed met heel wat minder kansen meer. Na ruim een half uur belandde de bal dankzij Bart van Hintum, die daarvoor zelfs Johan Versluis torpedeerde, bij Erik Quekel. De goaltjesdief bewees in twee keer waarom hij ondanks een zware knieblessure van TOP Oss werd overgenomen: 1-1.

Voetbalgevecht
In de tweede helft deed RKC meer moeite om FC Dordrecht op de eigen helft vast te pinnen. De gasten wisten zich echter regelmatig aan de druk te ontworstelen, waardoor er sprake werd van een waar voetbalgevecht. Boerrigter verscheen weer dreigend voor Van der Ploeg, maar aan de overzijde lieten ook Cecilio Lopes (kopbal) en Nick Coster (zijnet) zich niet onbetuigd. Rond het uur kreeg FC Dordrecht het moeilijk, maar een geweldige kans van Van Hout eindigde weer op Van der Ploeg.

En waar RKC faalde, sloeg FC Dordrecht toe. Huymans krulde een vrije bal schitterend over de muur achter de vergeefs duikende Arjan van Dijk voor de beslissende 1-2.

Opstelling RKC Waalwijk: Van Dijk; Bandjar, Colin (81. Van Mosselveld), Drost, Van Peppen; Van Hout (72. John), Mulder, Duits (77. Meijers), Boerrigter; De Groot, Benson.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet (87. Aouragh), Versluis (77. Beugelsdijk), Van Muyen, Van Hintum; Kalisse (81. Cairo), Sequeira, Huymans, Coster; Lopes, Quekel.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Maarten Ketting gaf gele kaarten aan Sander Duits, Frank van Mosselveld (beiden RKC), Erik Quekel, Dave Huymans en Didi Longuet (allen FC Dordrecht). Bij RKC ontbraken Robert Braber, Mitchell Schet en Ohad Levita. FC Dordrecht kon niet over Guy Ramos (geschorst) beschikken.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: André Valk

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.