In de media: Matchwinnaar laat zich inspireren

Matchwinnaar laat zich inspireren door Sjakie Meulemans

De eerste treffer van Raily Ignacio in het betaalde voetbal bleek meteen goud waard voor FC Dordrecht. De huurling van ADO Den Haag kroonde zich immers tot matchwinnaar en kwam na afloop bovendien met een opmerkelijk eerbetoon aan stripfiguur Sjakie Meulemans.

,,Ik heb me bij mijn doelpunt laten inspireren door Sjakie uit de stripboeken ‘De Wondersloffen van Sjakie.’ Hij ging ook altijd op instinct naar de plek waar hij verwachtte dat de bal zou komen en scoorde dan. Ik wilde bij de corner van Bart eerst op de rand van het strafschopgebied blijven staan, maar besloot toch naar de eerste paal te lopen. Daar kon ik eerst intikken en redde de keeper. In tweede instantie was ik net op tijd om te scoren. Een heerlijk gevoel, want het was een hele moeizame tweede helft tegen tien man.”

Trainer Henny Lee was ook opgelucht over de uitkomst. Lee, die toch kon beschikken over Cecilio Lopes – het beroep tegen zijn schorsing dient op dinsdag 16 november – en daardoor niet al te veel aan zijn basis hoefde te sleutelen, had een moeizame uitvoering in deel twee gezien: ,,Compliment voor MVV, dat heel gegroepeerd bleef spelen. Ik wilde meteen na de pauze een extra aanvaller brengen en met vier spitsen gaan spelen. Daarom heb ik een middenvelder, Dave Huymans, eruit gehaald en Raily Ignacio gebracht. Juanito Sequeira ging meer aan de rechterkant spelen. Het was heel moeilijk om een gaatje te vinden. Maar waar we in het begin van de competitie goed speelden en regelmatig pech hadden, daar hadden we nu eens het geluk aan onze kant.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.