In de media: Ignacio breekt de ban

Invaller helpt FC Dordrecht aan eerste thuiszege

Het kostte pijn en moeite, maar FC Dordrecht heeft de eerste thuiszege in de lopende voetbaljaargang binnen. Invaller Raily Ignacio schoot de Krommedijkclub vlak voor tijd langs het tot een tiental gereduceerde MVV: 1-0.

De zoektocht naar de winnende treffer leek bijna tot mislukken gedoemd tot vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Uit de zevende Dordtse corner frommelde Ignacio de bal in twee pogingen langs doelman Job Bulters. De driepunter was daarmee een feit en garandeerde zo ook de formatie van trainer Henny Lee een prominente rol blijft spelen in de strijd om de tweede periodetitel.

Met aanvoerder Cecilio Lopes in de gelederen, de aanvoerder ging in beroep tegen zijn schorsing van drie wedstrijden die hij had opgelegd gekregen na een bewezen geachte slaande beweging richting Ramon Voorn van Fortuna Sittard, speelde FC Dordrecht in de eerste helft tegen de wind in beter met elf tegen elf. Weliswaar kregen de gasten via Malcolm Esajas, hij prikte de bal over de uitgelopen Nick van der Ploeg waarna Johan Versluis op de lijn redding moest brengen, en Gideon Boateng tweemaal uitzicht op een treffer, maar ook FC Dordrecht rammelde enkele malen verwoed aan de poort. Moussa Kalisse speelde zichzelf knap vrij en sneed vanaf de rechterkant het strafschopgebied in, maar schoot voorlangs. Controlerende middenvelder Juanito Sequeira leverde een kopbal op de lat af.

Vlak voor rust ging het wedstrijdbeeld op zijn kop. Arbiter Edwin van de Graaf gaf in de laatste minuut op aangeven van zijn assistent MVV-verdediger Gerard Aafjes een rode kaart. Aafjes zou Erik Quekel op onreglementaire wijze hebben afgestopt en mocht inrukken.

De rode kaart van Aafjes had meteen gevolgen. Na de pauze kwam Lee met een dubbele wissel op de proppen: Tom Beugelsdijk kwam op de plek van de aan de lies geblesseerde Johan Versluis, terwijl Raily Ignacio Dave Huymans had afgelost. De intentie van FC Dordrecht was om met vier spitsen te gaan spelen. MVV, dat Michael la Rosa had geofferd voor verdediger Nick Kuipers, groef zich in en hield de ruimtes echter klein. FC Dordrecht miste op het inmiddels doorweekte veld creativiteit en vernuft om de Limburgse muur te slechten. Te vaak werd het centrum gezocht, mede omdat de flankspelers Ignacio en Kalisse veelvuldig naar binnen kwamen.

Eén keer combineerde FC Dordrecht wel door het centrum, maar kon Lopes de assist van Erik Quekel niet verzilveren. Met Jongebloet voor B eugelsdijk, die om tactische redenen van het veld werd gehaald, bracht Lee nog een extra aanvaller om alsnog een greep naar de zege te doen. Dat lukte uiteindelijk toch, al was enig fortuin daarbij wel nodig. De corner van Van Hintum was immers van inferieure kwaliteit, maar het instinct van Ignacio hielp FC Dordrecht in overtal en na een krachteloze powerplay toch aan de overwinning.

Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Longuet, Versluis (46. Beugelsdijk, 80. Jongebloet), Van Muyen, Van Hintum; Kalisse, Huymans (46. Ignacio), Sequeira, Coster; Quekel, Lopes.

Opstelling MVV: Bulters; Castellana (76. Beckers), Kulga, Aafjes, Evers; Esajas, Daemen, Van Hyfte (89. Bah), La Rosa (46. Kuipers); Boateng, Voorjans.

Bijzonderheden: Arbiter Edwin van de Graaf gaf rood aan Gerard Aafjes van MVV. Er was ook geel voor Barry Evers en Tom van Hyfte van MVV.

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.