In de media: Erik Quekel

Ik zou graag eens meer dan één keer willen scoren

Het is nog niet zo lang geleden dat FC Dordrecht met 8-0 onderuit ging bij Go Ahead Eagles. De Schapenkoppen konden in dat duel proberen wat ze wilden, de club uit Deventer bleek uiteindelijk veel te sterk. Sindsdien heeft de ploeg van trainer Henny Lee vijf competitiewedstrijden afgewerkt waarin niet meer werd verloren. Erik Quekel maakte in die vijf duels vier doelpunten. De aanvaller is inmiddels volledig hersteld van een zware knieblessure en scoort de laatste weken weer als vanouds. Toch is hij niet helemaal tevreden. “Ik zou zo graag eens meer dan één keer het net vinden.”

De afgelopen anderhalf jaar waren niet de prettigste voor Quekel, die ontzettend blij is weer aan voetballen toe te kunnen komen. “Mensen zeiden tegen me: ‘ga maar wat anders zoeken, je keert toch niet meer terug op het veld.’ Dat ik dat nu wel heb gedaan geeft me ontzettend veel voldoening. Mijn doel voor dit seizoen is om alle resterende wedstrijden te spelen. Hoeveel doelpunten ik uiteindelijk heb gemaakt, zien we dan wel weer.”

Neemt niet weg dat Quekel het wel lekker vindt om de ballen in het net leggen. Bij FC Oss – dat toen nog TOP Oss heette – had de Brabander een moyenne van ongeveer één op twee. “Dat kan ik bij FC Dordrecht ook bewerkstelligen”, klinkt het zelfverzekerd. “Het belangrijkste is nu echter dat ik weer op het veld sta en mijn minuten maak. Naar cijfers kijk ik later wel een keer.”

Meer doelpunten

FC Dordrecht bezet na dertien speelrondes de tiende plaats in de Jupiler League. Afgelopen week speelde de ploeg met 2-2 gelijk tegen FC Eindhoven. De ploeg kreeg legio kansen, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Daarmee is direct het manco van de club uit Dordrecht gevonden, weet ook Quekel.

“De kwaliteiten hebben we wel, maar we moeten wedstrijden nu ook winnen. Daarnaast is het zaak meer doelpunten te maken. Dat we daar nu niet in slagen, reken ik mezelf en de andere jongens aan. Voetballend waren we misschien minder, maar de kansen die wij krijgen…. We moeten er met zijn allen voor gaan zorgen dat we die af gaan maken. Goals scoren we wel, maar een grote uitslag neerzetten is een tweede. Ikzelf zou het ook leuk vinden om vaker het net te vinden. Meer dan één goal maken in een wedstrijd is mijn ambitie. Toch ben ik heel blij met zes doelpunten in twaalf duels. Het was lange tijd onduidelijk of ik überhaupt nog zou kunnen voetballen dit seizoen, maar ik voel me nu fit en begin ook te scoren. Nu is het belangrijk dat ik fit blijf. Ik wil er alles aan doen om daar voor te zorgen.”

Zespuntenwedstrijd

Quekel speelt komende zondag met zijn ploeg een wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De doelpuntenmaker kijkt vol vertrouwen uit naar dat duel. “Sparta is wel te doen. We gaan voor de winst en moeten dan tegen Almere City, FC Emmen en RBC Roosendaal. Ook in die wedstrijden hebben we zeker kansen, maar we krijgen eerst te maken met Sparta. Johan Versluis is nog geblesseerd, waardoor het onzeker is of hij het duel kan halen en Cecilio Lopes hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. Sparta Rotterdam heeft een goede ploeg die makkelijk scoort. Ik denk dat wij de underdog zijn, maar dat is soms wel fijn. Gezien de stand op de ranglijst – zij hebben drie punten meer en staan negende – is dit een zespuntenduel. We moeten winnen anders wordt het gat groter. Kwaliteit is er genoeg, maar we moeten scherper worden, ook ik. Nu kan ik me nog verschuilen achter mijn blessure, maar eigenlijk wil ik het daar niet meer over hebben. Het liefst wil ik er nu gewoon staan en mijn minuten pakken. Ik ben ervan overtuigd dat we met FC Dordrecht nog veel kunnen bereiken. Met dit team moeten we in staat zijn om uiteindelijk bij de eerste zeven ploegen te eindigen.”

Bron: www.voetbalcentraal.nl
Tekst: Maarten de Jong

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.