In de media: Brok kaatst de bal terug

Bondsvoorzitter Michael van Praag riep tijdens de businessclubavond van FC Dordrecht het college van B & W op om de schouders te zetten onder de stadionplannen van de Dordtse bvo. Burgemeester Arno Brok toonde zich echter niet onder de indruk.

Een nieuw stadion aan de Provincialeweg in 2012. Die droom jagen FC Dordrecht-voorzitter Ad Heijsman, de club en stadionbouwer Ballast Nedam hartstochtelijk na. Tijdens de businessclubavond met de veelzeggende titel ‘FC Dordrecht op de kaart’ was dat onbetwist de rode draad.

Om die plannen extra cachet te geven, mengde ook spreker Michael van Praag zich in de Dordtse stadiondiscussie. De voormalig preses van Ajax en huidig voorzitter van de KNVB deed nadrukkelijk een beroep op de gemeente Dordrecht en vooral het college van burgemeester en wethouders om zich nadrukkelijk in te zetten voor de bouw van het nieuwe stadion. ,,De burgemeester betoogde wel dat hij zo’n warm hart heeft voor de club, maar dat moet hij maar kracht bijzetten samen met zijn wethouders door steun te verlenen bij het regelen van vergunningen en gronduitgifte en de aanpassing van de infrastructuur. Ga voor die club en blijf niet roerloos zitten,” was het betoog van Van Praag in de richting van Brok en sportwethouder Rinette Reynvaan.

De Dordtse burgemeester voelde zich echter nauwelijks aangesproken door die woorden. ,,Blijkbaar is meneer Van Praag niet goed op de hoogte van de wijze waarop in Dordrecht zaken geregeld worden,” verdedigde Brok zich. ,,Natuurlijk vinden wij het als college belangrijk dat er betaald voetbal in de stad is. Sport is belangrijk in Dordrecht, daarom steken we zes miljoen in de sport en hebben we ons sterk gemaakt voor de komst van de Sportboulevard. Maar in de plannenstructuur rond het nieuwe stadion van FC Dordrecht is de afspraak gemaakt dat wij als gemeentebestuur momenteel wachten op de uitwerking van de plannen. Vooruitlopend daarop hebben we haalbaarheid van de locatie Provincialeweg door de dienst Stadswerken laten onderzoeken. Maar wij stellen ons op het standpunt dat we geen gemeenschapsgeld steken in een betaald voetbalclub die een eigen bedrijfsvoering heeft en zelf de broek op moet zien te houden.”

Voetbalfan Brok, die zich regelmatig aan de Krommedijk laat zien en binnenkort ook acte de présence zal geven bij het bekerduel tussen FC Dordrecht en FC Volendam, kaatste de door Van Praag bij hem gedeponeerde bal hard terug. ,,Tijdens deze avond is wel gebleken dat het bedrijfsleven FC Dordrecht nog onvoldoende steunt. Juist die sector zou de plannen van FC Dordrecht nadrukkelijker moeten ondersteunen.”

Die woorden van Brok werden ondersteund door het betoog van Pieter Nieuwenhuis van Hypercube, die aangaf dat FC Dordrecht met een laag budget ijzersterk presteert op sportief gebied maar zichzelf slecht verkoopt. Niet alleen de spoedige komst van een nieuw stadion is een halszaak voor de Dordtse bvo, maar ook het bedrijfsleven zal een duit in het zakje moeten doen.

Bron: AD De Dordtenaar (di 26/10/2010)
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.