Imposante steun voor FC Dordrecht

Vrijdag 2 november 2012 is een historische dag in de clubgeschiedenis geworden. De supportersmanifestatie “Red onze Club” is een megasucces geworden die een grote – politieke – omslag in Dordrecht teweeg heeft gebracht. Op de slotdag van de actie verzamelde zich een imposante groep supporters op het Stadhuisplein. In een indrukwekkende optocht werd de mars naar het stadion gelopen waarna voor aanvang van de wedstrijd op de middenstip meer dan dertienduizend handtekeningen aan de wethouders Sleeking en Reynvaan werden overhandigd.

Terecht complimenteerde Rinette Reynvaan in haar toespraak de supporters met hun geslaagde actie. De wethouder sprak haar oprechte respect uit voor de wijze waarop zij de aandacht voor hun club hadden verkregen. “Wij willen nu samen met FC Dordrecht verder praten over de toekomst”, sprak ze vervolgens de bekende woorden door de microfoon waarna de volle tribunes spontaan begonnen te zingen “Waar blijft ons stadion nou?

Bij het verlaten van het veld applaudisseerden de sponsoren hun dank voor de supporters. Nog niet eerder is er een dag geweest van zoveel eensgezindheid. “Dit is het begin van een nieuw tijdperk”, werd er gesproken.

Twee en een half uur eerder hadden ondanks de neergutsende regen zich al zo’n honderd supporters voor het stadhuis verzameld. De meesten daarvan hadden een schuilplaats gezocht in de daar geparkeerde partybus die zijn discoklanken over een groot deel van de binnenstad schalde. In de omringende huizen dansten de bewoners achter de ramen vrolijk mee.

Met het wegtrekken van de regen stroomde het plein voller en voller. Er werd gezongen, gehost en met fakkels, vlaggen en spandoeken op de trappen van het stadhuis geposeerd voor de aanwezige fotografen. De stemming was relaxt, gezellig en soms uitbundig. Toen de stoet, uitgegroeid tot zeker vijfhonderd aanhangers, om precies om half zeven in gang werd gebracht is die ook de gehele reis zo gebleven. De meelopende stewards en begeleidende politieagenten hebben alleen maar hoeven toekijken en het spektakel met een glimlach kunnen aanschouwen.

Voorafgegaan door de spelersbus van FC Dordrecht trok de optocht zingend en springend door de stad. Vanachter de ramen van de huizen werd geklapt en gezwaaid en op de rotondes en kruispunten bleef het publiek aandachtig toekijken. Het was een imposante steunbetuiging voor de club die qua omvang en uitvoering uniek is geweest voor Dordrecht.

Dank aan Marcel, Martijn, Jos , Joey , Bobby en Manuel en al die duizenden die FC Dordrecht zo positief hebben gesteund.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.