Imponerende zege bij koploper

Tot dit weekend voerde Helmond Sport schier ongenaakbaar de ranglijst van de Jupiler League aan. Maandagavond werd de ongeslagen status bruut teniet gedaan door een bij vlagen imponerend FC Dordrecht. Met een aansprekende 0-3 overwinning etaleerden de jonge ploeg de mogelijkheden die het dit seizoen zou kunnen hebben.

Het goed gevulde Lavans Stadion werd vooraf in de stemming gebracht met Hollandse meezingers vanaf de middenstip, maar het opgeklopte sfeertje verstomde snel toen de wedstrijd eenmaal op gang kwam. De openingsminuten waren nog voor de thuisclub, maar de Dordtenaren – waar Rogier Molhoek zicht tijdens de warming-up verstapte en op het laatste moment vervangen werd door Jeffrey Rijsdijk – kwamen feitelijk niet in de problemen. De defensie onder aanvoering van het ijzersterke centrale duo Lima / Amevor stak betrouwbaar in elkaar en Warner Hahn hoefde maar één keer in actie te komen. Met een katachtige reflex redde doelman in de korte hoek.

Voetballend veroverde Dordt het beste van het spel en gaandeweg ook een evenredig deel van het balbezit. Na 20 minuten leverde dat al rendement. Moussa Kalisse werd vrij voor de goal gezet en rondde beheerst af: 0-1.

Dordrecht had al voor rust de wedstrijd in het slot kunnen gooien, niet elke kans is echter een doelpunt en keeper Van der Steen stond niet voor niets opgesteld. Kort na de theepauze was het wel raak. Rijsdijk bood Lars Veldwijk de intikker voor de 0-2 op een presenteerblaadje.

Even had het er de schijn van dat Helmond Sport toch aan wilde zetten, tegen het Dordtse collectief kreeg het echter niet echt een voet aan de grond. De voor het eerst in het nieuwe uittenue gestoken gasten wisten de zaken telkens voetballend op te lossen en combineerden – ook in de kleine ruimtes – met aantrekkelijke eenvoud op hoog niveau.

Helmond bracht oud-Dordt spits Erik Quekel in een poging de bakens alsnog te verzetten, maar de sterk spelende Jeffry Fortes assisteerde zijn keeper op de doellijn. Ruim een kwartier voor tijd haalde Moussa Kalisse de angel definitief uit de wedstrijd door een fraaie aanval op aangeven van Fortes doeltreffend af te ronden: 0-3.

De dikverdiende zege kwam niet meer in gevaar. Het geloof in eigen kunnen verdween per direct aan Helmond zijde terwijl aan Dordtse kant de beste kansen op nog meer doelpunten bleven, zo geselde Garry Mendes Rodrigues nog eens de lat.

Met deze verrassende zege boekte FC Dordrecht veel aanzien bij televisiekijkend voetballand dat de wedstrijd live gevolgd had. Een mooie opsteker voor de club en een fraai stukje city-marketing voor de stad…

Scoreverloop: 0-1 Kalisse (20), 0-2 Veldwijk (48), 0-3 Kalisse (73).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Fortes, Lima, Amevor, Samoender (62. Peersman); Post, Rijsdijk, Alisic; Kalisse (79. Martina), Veldwijk, Mendes.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Honig gaf in deze sportieve wedstrijd toch gele kaarten aan Mendes Rodrigues en Post van FC Dordrecht en Güvenc, Guijo-Velasco en Qeukel van Helmond Sport.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.