Ik snapte niet waar die Pellatz opeens vandaan kwam

Johan Versluis wacht dit seizoen nog steeds op zijn eerste competitietreffer voor FC Dordrecht. Tegen Sparta rook de lange verdediger nadrukkelijk aan een doelpunt, maar beroofde doelman Nico Pellatz hem van een vreugde-uitbarsting.

,,Ik snapte niet waar die Pellatz opeens vandaan kwam na die corner,” blikte Versluis terug op zijn bijna-gloriemoment. ,,Het was wel lastig om in te koppen: die bal werd gedragen door de wind en ik moest bijna uit stilstand mijn hoofd er tegen zetten. Ik had toch de indruk dat ik die bal aardig inkopte, maar blijkbaar niet goed genoeg.”

Die omschrijving was ook van toepassing op het spel van FC Dordrecht. ,,We hebben hard gewerkt en ik vond dat we zeker niet slecht voor de dag kwamen. We speelden wat kansrijke situaties in de eerste helft niet goed uit en we kregen zelfs nog een paar aardige kansen, maar daarna konden we aanvallend geen vuist meer maken. De teleurstelling overheerst wel bij mij.”

Waarnemend trainer Virgil Breetveld vond FC Dordrecht voor de pauze gelijkwaardig aan Sparta. ,,We hebben geprobeerd er iets van te maken en kwamen na een aarzelende start goed in de wedstrijd. Halverwege had het 1-1 moeten staan, want we kregen best aardige mogelijkheden,” vond de ex-prof, die noodgedwongen één wijziging in zijn elftal had moeten aanbrengen. ,,Danny Post had zijn teen gestoten. Eigenlijk wilde hij met een verdoving spelen, maar hij durfde dat uiteindelijk niet aan waardoor we Santy Hulst hebben opgesteld. Wilmer had een tik in zijn gezicht gekregen en klaagde dat hij nauwelijks meer iets kon zien. Hoewel de vervangers hun stinkende best hebben gedaan, viel ons plannetje om de slag op het middenveld te winnen van Sparta in duigen. Na de pauze hebben we niks meer kunnen creëren, nadat we nog even geprobeerd hebben om druk te zetten.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.