Ik kreeg die laatste kans net voor mijn verkeerde voet

Jeffrey Rijsdijk voelde zich als een vis in het water in de nieuwe strijdwijze van FC Dordrecht, dat niet direct pressie leverde maar de tegenstander gedisciplineerd opving, op vreemde bodem. De middenvelder was betrokken bij alle gevaarlijke acties van de Dordtenaren en had vijf minuten voor tijd dé kans op de overwinning op de schoen.

,,Ik kreeg die laatste kans echter net voor mijn verkeerde voet,” baalde Rijsdijk van de gemiste kans. ,,Achteraf had er misschien meer voor ons ingezeten, maar op voorhand teken je voor dit resultaat in een uitwedstrijd bij een ploeg als MVV. We hebben, denk ik, heel weinig weggegeven en daar waar mogelijk heel goed de aanval gezocht. Bij de openingstreffer had ik Cecilio al vrij zien staan. Een lekkere goal.”

Interim-trainer Virgil Breetveld was content met de uitvoering van de uitgestippelde strijdwijze. ,,In uitwedstrijden waren we tot nu toe nog niet bijster succesvol geweest. Ingegeven door de recente 6-0 zege van MVV op FC Emmen hebben we het over een andere boeg gegooid: niet meteen op de vijandelijke ‘zestien’ druk zetten maar inzakken en van daaruit de tegenstander het spel lastig maken. Dat hebben we prima uitgevoerd, want ik denk dat we weinig hebben weggegeven. Na de voorsprong hoop je op meer dan deze uitslag, maar dan bekruipt ons toch de angst en lopen we te ver naar achteren waardoor we de gelijkmaker alsnog weggeven. Tja, die kans van ‘Jeff’ had ons nog meer op kunnen leveren dan dit punt maar ik denk dat we gezien het wedstrijdbeeld zeker niet ontevreden mogen zijn aan het begin van zo’n moeilijke uitreeks.”

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.