Ik hou van deze club

Met tranen in zijn ogen verliet Yoëll van Nieff donderdagavond even voor half acht het stadion. Een uur daarvoor was hij door zijn broodheer FC Groningen weer onder de wapenen geroepen in het hoge noorden waarmee op de één na laatste dag van de transferperiode alsnog een abrupt einde kwam aan zijn Dordtse avontuur.

Samen met materiaalman Jan van Zadelhoff haalde hij zijn voorraadje voetbalschoenen uit de kleedkamer. Zijn stappen klonken hol in de verlaten gangen en het gezicht de trotse nummer 10 had een vertwijfelde blik. “Ik wil helemaal niet weg. Ik ben nog niet klaar in Dordrecht en nog lang niet uitgeleerd. Ik heb voor een jaar getekend met de bedoeling om het vol te maken”.

Met het laatste paar blauwe ‘kicks’ nog in zijn hand, staat Van Nieff nog even stil bij de deur. “Ik heb niemand kunnen groeten en geen afscheid kunnen nemen, dat geeft me nu een vervelend gevoel. Dordrecht is echt een mooie club, ik voel me hier thuis en heb het van begin af aan enorm naar mijn zin gehad. Joh, ik ben van deze club gaan houden”.

De stap naar de eredivisie was zijn doel, maar deze donderdag kwam die wel onverwacht. “Ik had het hier graag af willen maken, vooral nu het zo goed gaat. We hebben een geweldig jaar met z’n allen en er zit iets moois aan te komen in Dordt”.

Van Nieff had het graag mee willen maken, maar realiseerde zich ook dat dit de voetballerij is. “De laatste tijd kreeg ik veel aandacht, het is dus niet ongemerkt gebleven. FC Groningen vindt dat ik me goed ontwikkeld heb en dat ik klaar ben om de stap te maken. Ze hebben me nodig, zeggen ze. Maar misschien speel ik hier volgende week maandag wel weer”, laat Van Nieff er met een geforceerde glimlach op volgen, doelend op de wedstrijd van het beloftenteam.

Nog dezelfde avond diende Yoëll van Nieff zich in Groningen te melden voor een gesprek met de technische staf en vrijdagmorgen zal hij zich bij de selectie voegen voor de afsluitende training in voorbereiding op de wedstrijd tegen AZ zaterdagavond. “Het gaat allemaal wel heel snel, maar ik ben een prof en leer hoe het in de voetballerij kan gaan. Maar in Emmen zal ik erbij zijn om de jongens allemaal persoonlijk te bedanken”.

“En als jullie kampioen worden zal ik er ook bij zijn”, zegt Yoëll van Nieff bij zijn laatste groet voor hij in de auto stapt.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.