Ik gokte dat hij voorlangs zou schieten, dat was goed

Voor doelman Stef Doedée was het een avond van de gemengde gevoelens in Veendam. Na de makkelijke tegengoal stond de sluitpost van FC Dordrecht in de slotseconden immers pal op de poging van de Veendamse doelpuntenmaker Danny Menting om zijn tweede treffer van de avond aan te tekenen.

,,Ik gokte dat hij voorlangs zou schieten en dat bleek de goede keuze,” blikte Doedée terug op het belangrijke moment, dat volgde op een knappe reflex op de vrije trap van Petrit Hoxhaj die aan de bijna niet te missen kans van Menting vooraf was gegaan.

Met minder tevredenheid kon Doedée terugkijken op de tegentreffer, ook van de voet van Menting. ,,Toch blijf ik erbij dat het geen fout was,” stelde Doedée. ,,Ik kwam vanaf de eerste paal naar het neutrale deel van het doel. Voor mij stonden enkele verdedigers en ik dacht dat de bal geblokt zou worden. Tussen enkele benen door kreeg de bal snelheid. Het leek wel een ijsbaan en daardoor kon ik de bal niet meer pakken en gleed de bal onder mijn lijf door het doel in. Zonde, maar daarna stonden we wel op.”

Trainer Virgil Breetveld vond het punt terecht. ,,Toch vond ik dat we te weinig hebben afgedwongen. Voor rust waren we soms te zelfzuchtig in kansrijke posities, waardoor we te weinig rendement haalden uit kansrijke situaties. We hebben geprobeerd te voetballen, maar waren te slordig in balbezit en niet scherp genoeg.”

,,Met één punt moeten we dan maar leven. Laten we hopen dat het aan het einde van de rit net het punt was dat genoeg was om de nacompetitie te halen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.