Huurling Isoufi wil bewust naar FC Dordrecht

De grilligheid van de voetballerij is soms onbegrensd. Shabir Isoufi zat ruim twee we- ken geleden nog als reserve op de bank in een dampende Kuip bij Feye- noord – FC Twente. Gisteren legde de 19-jarige middenvelder zijn eerste meters af op het trainingsveld in de luwte van het GN Bouw Stadion als huurling bij FC Dordrecht. De reden: ,,Ik wil wekelijks een prikkel voelen.”

Shabir Isoufi heeft zijn huiswerk goed gedaan voor zijn eerste werkdag aan de Krommedijk. ,,Wat ik weet van de status van FC Dordrecht? Thuis nog ongeslagen in de competitie dit seizoen, hè,” zegt de in Afghanistan geboren speler met de grootst mogelijke stelligheid.

Isoufi getuigt op een dag van veel handjes schudden, nieuwe mensen ontmoeten en nog wat onwennig een andere omgeving verkennen van goede wil om zijn tijdelijke verblijf in Dordrecht tot een succes te maken. ,,De Jupiler League is voor mij nog een totaal onbekende wereld. Maar ik wilde graag verhuurd worden door Feyenoord en heb bewust voor FC Dordrecht gekozen. Ik had ook naar Excelsior gekund, de club waar ik ook vorig seizoen aan verhuurd ben. Maar dan had ik gespeeld in een ploeg die vooral defensief denkt. Dat is niet echt ideaal voor mijn positie. FC Dordrecht wil aanvallend en attractief voetballen. Ik wil daar als nummer tien, als speler achter de spits, mijn aandeel aan leveren en minuten maken. Ik wil weer wekelijks een prikkel voelen door aan spelen toe te komen.”

Isoufi zwengelde zelf, daags na Feyenoord – FC Twente, de optie tot verhuur bij de technische leiding van de Rotterdamse club aan. Zaakwaarnemer Humphrey Nijman ging aan de slag en de uitwijk naar Dordrecht was een feit. ,,Het is wel even omschakelen, van het grootse van Feyenoord naar het kleine en knusse van FC Dordrecht,” geeft Shabir Isoufi, die in 2001 naar Nederland kwam en eerst bij SDZ en AZ speelde voor in Rotterdam neer te strijken, aan. Vorig seizoen kwam hij bij Excelsior tot vier duels om dit jaar met nieuwe hoop op speelminuten op ‘Zuid’ terug te keren. ,,Misschien had ik onder Mario Been meer kans gehad, want hij kent me beter. Nee, ik ben niet bij de stemming binnen de spelersgroep geweest over zijn positie.”

Isoufi maakte de voorbije jaren deel uit van diverse nationale jeugdselecties en beleefde in 2009 de Europese titel met Oranje onder 17 jaar. ,,Maar als je wekelijks niet speelt, raak je zo uit beeld van ‘Zeist’. Daar ligt ook mijn grootste uitdaging: weer ritme krijgen bij een ploeg die goed presteert. Er zitten bij FC Dordrecht meer jongens die op huurbasis spelen en het goed doen. Daar wil ik ook bij horen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.