Hulst bezorgt Sumelka (oss) verjaardag met bijsmaak

Sebastian Sumelka, verdediger van FC Oss, zal zijn verjaardag in Dordrecht niet licht vergeten. Vooral het schrikbeeld van de derde treffer, waarbij hij de poort voor Santy Hulst openzette richting beslissende 3-1, zal hem nog wel even bijblijven.

,,Ik kon de bal net een tikkie geven en zomaar op de keeper aflopen,” glunderde Hulst bij de terugblik op deel twee van zijn doelpunteninbreng tegen FC Oss. ,,Dat was niet de moeilijkste treffer van de competitie inderdaad. Dertien doelpunten, in dat opzicht is het een lekker seizoen. Maar veel belangrijker is het dat we de play-offs halen. We zijn er nog niet, we moeten nog één keer vol aan de bak in Helmond. Maar we zijn er zo dicht bij in de buurt, het móet gewoon.”

Interim-trainer Virgil Breetveld omarmde het resultaat, maar zette kritische kanttekeningen bij de manier waarop de volle buit was geïncasseerd. ,,Dit was bepaald niet de beste thuiswedstrijd van het seizoen. Ik vond het allemaal niet scherp genoeg, waardoor we bij een 2-0 voorsprong FC Oss veel te gemakkelijk in de wedstrijd terug lieten komen. Ook na de 3-1 was er te weinig beweging, gaven we het initiatief te makkelijk weg en was het allemaal te individueel gericht. Dat hadden we beter uit moeten spelen. Ik baal ook nog van die 3-2, die te makkelijk viel. Maar goed, het belangrijkste is het resultaat en dat stemt tot tevredenheid,” aldus Breetveld, die zich na afloop snel in kennis stelde van de stand op de ranglijst. ,,Volendam valt weg, nog twee ploegen kunnen over ons heen op de laatste speeldag. Het is dus te doen in Helmond, daar moeten we het dan maar afdwingen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.