Huib van der Windt Lid van Verdienste

Voorzitter van de Supportersverenig en lid van de Raad van Commissarissen, Huib van der Windt, werd afgelopen maandag benoemd tot Lid van Verdienste tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van de Businessclub van FC Dordrecht. 

Met twee voetballiefhebbende zoons kwam hij al in de jaren 80 naar de Krommedijk. De ene zoon nog fanatieker dan de ander en als vader kan je dan niet achterblijven.

Hij was zelf niet de beste voetballer maar dat supporter zijn ging hem goed af. Hij werd na een tijdje dan ook gescout als voorzitter van de supportersvereniging. Tenslotte had hij als makelaar ook nog eens verstand van omgang met mensen, geen slechte eigenschap als hoofd van een supportersgroep.
Met zoon Hugo was hij jarenlang bijna elke wedstrijd aanwezig, uit en thuis. Doordat Hugo in een rolstoel zat was hij regelmatig afhankelijk van zijn vader om zijn club achterna te reizen. Dat waren soms urenlange ritten naar Groningen of Drenthe, waar hij niet altijd zin in had. Maar wanneer Hugo hem dan spottend ‘nepsupporter’ noemde, stapte hij toch maar in zijn auto.

Ook na het overlijden van Hugo in 1999 bleef hij de club trouw. De club was goed geweest voor Hugo en voor hem dus waarom zou hij weggaan, was zijn argument. Inmiddels is hij al 20 jaar voorzitter van de Supportersvereniging en ook al roept hij elk jaar dat het tijd wordt voor een nieuwe voorman, hij hanteert er nog steeds met plezier de voorzittershamer. Door zijn jarenlange ervaring bij de Supportersvereniging heeft hij er zelfs een nieuwe taak bij. Hij is toegetreden tot de Raad van Commissarissen bij FC Dordrecht en behartigt in de RvC de supporterszaken.

Makelaar, Meester in de rechten, adviseur, student filosofie, maatje, voorzitter van allerlei platformen of het nou Dordtse ondernemers of landelijke kerkgenootschappen betreft, een Koninklijke onderscheiding. Hij heeft het allemaal op zijn naam staan.
Het ontbrak hem nog aan één benoeming en die eer viel hem maandag te beurt. Huib mag zich nu ook Lid van Verdienste noemen. 

Foto: Rinie Boon

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.