Hoop op stadion is weg

Ad Heijsman is na acht jaar het knokken moe

Na het verwerpen van de stadionplannen aan de Provincialeweg door de Dordtse gemeenteraad sliep Ad Heijsman een nacht slecht om vervolgens de knoop door te haken: na acht jaar legt het bestuurlijke boegbeeld van FC Dordrecht zijn functie neer. ,,Ik ga misschien wel de politiek in.”

Nee, het is geen opwelling beklemtoont Ad Heijsman. ,,Het is een weloverwogen beslissing, niet ingegeven door emotie maar gebaseerd op verstand. Al acht jaar ben ik met FC Dordrecht keihard aan het knokken om een nieuw stadion van de grond te krijgen, een nieuw stadion dat een absolute must is voor de club. Drie pogingen hebben we gedaan, op drie locaties en met drie verschillende colleges en de plannen zijn niet gerealiseerd. Ik loop steeds weer met mijn hoofd tegen een politieke muur. Ik had gehoopt dat de raadsvergadering alsnog een kans zou opleveren om door te praten over de businesscase, die we 21 december hadden ingeleverd. Met een kleine meerderheid in de raad is die kans verdwenen. De hoop op een nieuw stadion tijdens deze collegeperiode is verdwenen, misschien dat iemand anders die de kar wil trekken het lukt om het voor elkaar te krijgen. Want in feite zijn we weer terug bij af.”

Heijsman, in het verleden ook duo-voorzitter van DFC, was dinsdagavond niet aanwezig bij de politiek beraadslagingen over de stadionplannen en de financiële situatie van FC Dordrecht. ,,Het grijpt me te veel aan, ik kan het het moeilijk verkroppen als waarheden verdraaid hoor worden over de club waar ik me dag en nacht voor inzet. Het is een pertinente leugen als ik lees dat we op de rand van een acuut faillissement stonden en dat de dreiging er was dat we direct onze licentie zouden kwijtraken. Ik vind het ook jammer dat in veel steden in Nederland colleges hun steun verlenen aan bvo’s en dat wij die steun voor een nieuw stadion nooit echt hebben mogen ervaren in Dordrecht. Misschien ga ik als ik voorzitter-af ben, zelf wel de politiek in,” aldus de preses, die heeft aangegeven dat hij zijn bestuurlijke taken zal vervullen tot een opvolger gevonden is.

Secretaris Gert-Jan Luiten is niet verrast door de beslissing van Ad Heijsman. ,,Het is jammer, ik betreur het ook maar het wel begrijpelijk dat Ad deze beslissing heeft genomen na de hele besluitvorming rond het stadion,” verkondigt Luiten. ,,We zijn bezig met een nieuwe organisatiestructuur, met een raad van commissarissen en een algemeen directeur. Ik denk dat op dat gebied zeker een rol voor Ad weggelegd is. Voor technisch manager Marco Boogers kwam de melding dat Heijsman stopt als een mokerslag aan. ,,Ik was sprakeloos, echt verbijsterd. Ad heeft acht jaar lang zijn ziel en zaligheid in de club gestoken en zich bijzonder ingespannen voor de komst van een nieuw stadion. Ik hoop dat zijn beslissing om te stoppen niet de doodsteek voor de club betekent.”

Tekst: Arco Bomgaars/AD

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.