Honderd procent voor goed resultaat

Zondagmiddag 19 oktober ontvangt FC Dordrecht tegenstander FC Utrecht op de Krommedijk.  Na een weekend zonder competitie wegens de EK kwalificatie mogen de Schapenkoppen zich meten tegen de Domstedelingen. Het laatste treffen dateert uit mei 1995 toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld.

Brandts vreest FC Utrecht niet, maar waarschuwt zijn spelers wel voor de counter: “FC Utrecht is samen met PSV het meest effectief in het counteren. Dat zijn dingen waar we rekening mee houden. Maar na Feyenoord (105) zijn wij de ploeg met de meeste doelkansen, namelijk 100. Dat zegt ook wat over onze speelwijze en die gaan we dus ook niet veranderen. Natuurlijk moeten er meer doelpogingen verzilverd worden. Voor de punten en voor het zelfvertrouwen. Verder weet Harry van den Ham natuurlijk heel veel van FC Dordrecht en is hij bekend met de visie van de club. Maar wij weten ook veel over Utrecht. Tegenwoordig zijn er weinig geheimen. Alles is op tv en overal zijn cijfers van. Ik kijk uit naar zondag. Wij zijn een team dat het iedereen moeilijk kan maken, mits we 100% zijn. Daar gaan we voor. Op basis van de trainingen van deze week heb ik er alle vertrouwen in dat we tegen Utrecht een goed resultaat kunnen behalen.”

Speciale gast bij de vrijdagtraining was Jan Boskamp. De flamboyante voetbalanalist was op de koffie bij technisch directeur Marco Boogers en waagde zich aan een voorspelling voor zondag: 2-1 voor de Schapenkoppen. Brandts lachend: “Boskamp heeft er heel veel verstand van.”

Ernie Brandts en staf kunnen zondag niet beschikken over Giovanni Korte. De rappe aanvaller herstelt zoals bekend van een kuitbeenbreuk. Robin Gosens en William Troost-Ekong zijn twijfelgevallen voor het duel van zondag.
Aanvoerder Funso-King Ojo is weer van de partij. De Belg ondervond enige weken last van zijn enkel, maar trainde vrijdag volop mee met de A-selectie.

Kaarten zijn te koop via de Ticketbox/ Primera  winkels en online (vanaf nu ook de mogelijkheid om de e-tickets thuis uit te printen). Voor alle thuiswedstrijden dit seizoen geldt een clubcard verplichting. Met uw club of seizoenkaart kunt u 2 kaarten voor de wedstrijden tegen FC Utrecht kopen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.