Hoe gaat het nu met…Leon van Dalen

De voetballers die onze clubkleuren in het verleden hebben verdedigd zijn we natuurlijk niet vergeten en ze zijn ons niet vergeten. Daarom hebben we een nieuwe rubriek op de website: Hoe gaat het nu met. . . Vijf korte vragen die beantwoord worden door oud-spelers van DS’79, Dordrecht’90 en FC Dordrecht.
Deze keer hebben we gesproken met Leon van Dalen, hij schitterde tussen 1998 en 2004 voor de Schapenkoppen.

Hoe gaat het met je?
Het gaat goed. Ik ben leerkracht van groep 8 op de Pr. Florisschool in Papendrecht. Ik sta 3 dagen voor de klas en 1 dag geef ik gym.
Verder ben ik druk bezig bij vv Drechtstreek. Ik ben trainer van F1 en probeer op technisch vlak de jeugd verder te helpen. Leuk om te doen en tijdens mijn voetbalcarrière nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.

Wat is je bijgebleven van FC Dordrecht?
Bij FC Dordrecht heb ik een leuke tijd gehad. Ik heb goede herinneringen aan de jeugdelftallen (o.a. het kampioensjaar met de A- jeugd), het 2e bij Gijs Zwaan en bij het 1e was de tijd met Harry vd Ham een hele mooie tijd. Het periodekampioensschap was ook iets moois om op terug te kijken.

Volg je de club nog?
Uiteraard volg ik de club nog steeds. Heel knap dat ze 2 seizoenen geleden gepromoveerd zijn. Logisch dat er een degradatie volgde, want de kwaliteit voor de eredivisie was niet bij alle spelers aanwezig.

Heb je nog contact met spelers/staf uit die tijd?
John den Dunnen spreek ik vaak. We hebben bij Drechtstreek ook weer heel fijn samengewerkt. Verder via Facebook met Ariejan Wallaard, een hele fijne man. Rodney Elliot kwam ik op het vliegveld in Turkije pas nog tegen. En met de jeugd van Drechtstreek kom je ook weer bij clubs waar je ex spelers spreekt.

Tenslotte: hoe denk je dat FC Dordrecht het gaat doen dit seizoen?
Het ‘circus’ van de afgelopen tijd komt absoluut niet ten goede van de club, maar ik heb er vertrouwen in dat Harry vd Ham het weer op de rit gaat krijgen. Hopelijk kunnen de play-offs bereikt worden.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.