Hoe gaat het nu met…Cor Lems

De voetballers die onze clubkleuren in het verleden hebben verdedigd zijn we natuurlijk niet vergeten en ze zijn ons niet vergeten. Daarom hebben we een nieuwe rubriek op de website: Hoe gaat het nu met. . . Vijf korte vragen die beantwoord worden door oud-spelers van DS’79, Dordrecht’90 en FC Dordrecht.

Deze keer hebben we gesproken met Cor Lems, hij schitterde tussen 1983 en 1999 verschillende periodes voor de Schapenkoppen.

Hoe gaat met je?
Met mij en mijn familie gaat alles goed.

Wat is je bijgebleven van FC Dordrecht?
Ik heb periodes in Dordrecht gespeeld. De eerste periode heette de club DS’79 en wat mij uit die tijd bijgebleven is, is het kampioenschap in 1983. Ook de drie wedstrijden met twee grootheden Rob Rensenbrink en Johan Cruijff. De tweede periode heette de club Dordrecht ’90 en wat mij uit die tijd bijgebleven is, is het kampioenschap in 1994. Ook de twee laatste wedstrijden in 1999, FC Den Haag uit en RBC thuis waar ik op 38-jarige leeftijd afscheid nam van het betaalde voetbal.

Volg je de club nog?
Logisch dat je oude club(s) nog volgt, ik vond het een topprestatie dat de club naar de eredivisie promoveerde, maar zoals al de vorige keren duurde het maar één seizoen.

Heb je nog contact met spelers/staf uit die tijd?
Ik heb niet echt contact met spelers of trainers uit mijn tijd. Soms bij wedstrijden kom je wel eens bekenden tegen. Facebook is tegenwoordig een uitkomst, zo kom je veel ex-collega’s tegen. Zelfs spelers uit mijn Ipswich Town tijd en dat na meer dan 30 jaar!!!

Tenslotte: hoe denk je dat FC Dordrecht het gaat doen dit seizoen?
Ik hoop dat de club het weer goed gaat doen. Ik denk dat een plaats bij de eerste zes wel mogelijk is, dat betekent nacompetitie spelen. En dan weer stunten zoals twee jaar terug

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.