Historische wedstrijd: Helmond Sport – Dordrecht’90

EERSTE BUIT IS BINNEN

Nico van Zoghel, de trainer van Dordrecht’90, maakte gisteravond na de 1-2 zege op Helmond Sport een opgeluchte indruk. “De eerste competitiewedstrijd is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor ons”, verwees hij nog even naar het roerige verleden van de Dordtse BVO.
Zijn manschappen, die hij vooraf onder geen beding onder druk wenste te zetten, bleken op De Braak bereid de mouwen op te stropen en hadden duidelijk wat voor elkaar over. Hetgeen vooral goed te zien was in de slotfase toen knoeiwerk van Brian Wilsterman en Warry van Wattum tot de onverwachte ‘aansluiter’ leidden en Dordrecht’90 het nog even moeilijk kreeg.
“Warry en Brian coachten elkaar niet”, wist Van Zoghel de oorzaak. “Daar waren ze het na afloop zelf ook roerend over eens en dat was vorig seizoen wel anders”.
Van Zoghel was, hoe kan het anders, tevreden over de uitslag. Dat de uitvoering zo af en toe met horten en stoten verliep was de ex-doelman uiteraard niet ontgaan. 

Angst
“Hinken op twee gedachten en angst”, vermoedde hij. “Zeker omdat we voorkwamen te staan en dat zijn ze natuurlijk helemaal niet meer gewend”.
Angst, die na een minuut of twintig nadrukkelijk in de ploeg sloop. Een periode, waarin het technisch betere Dordrecht’90 de thuisclub op alle fronten aftroefde. “Wij waren niet agressief genoeg”, klaagde de Helmondse trainer Adrie Koster, “we begonnen veel te slap. Dat is de oorzaak van ons verlies”.
Virgil Breetveld verbond zijn naam in de vijfde minuut aan de eerste competitietreffer van de voetbaljaargang 1993-1994. Een wapenfeit, waarin de kleine Clinton McKoy, die onlangs overigens geen twee- doch één jarig-contract signeerde, een fors aandeel had.
“Clinton heeft zijn werk goed gedaan”, oordeelde Van Zoghel, “maar het liefst zie ik hem toch hangend op links spelen”.

Lees verder op: https://fcdordrecht.nl/club/statistieken-vanaf-1-juli-2010/statistieken-tot-1-juli-2010/
1993/1994 Helmond Sport – FC Dordrecht 1-2

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.