Historische wedstrijd: FC Omniworld – FC Dordrecht

WE SPELEN NA-COMPETITIE
FC Dordrecht verzekert zich in Almere van plek in play-offs

FC Dordrecht behoort officieel tot het contingent deelnemers aan de play-offs. Via de éclatante 5-2 overwinning bij FC Omniworld, de eerste zege na vijf duels zonder triomf, verzekerde het ensemble van trainer Gert Kruys zich van een verlenging van het seizoen.

,,We spelen nacompetitie,’’ scandeerde de Dordtse aanhang na het laatste fluitsignaal van arbiter Ed Janssen. Het Dordtse legioen heeft er even op moeten wachten, want de laatste keer dat een Dordtse betaald voetbalorganisatie voor het extraatje kwalificeerde dateert alweer van het seizoen 1998-1999.Dordrecht’90 speelde toen, onder leiding van trainer Robert Verbeek, een bijrol bij de verdeling van de tickets voor de eredivisie.

Met een van de kleinste begrotingen in de eerste divisie bewijst FC Dordrecht dit seizoen dat de club tot veel in staat is. ,,Het halen van de play-offs was oorspronkelijk niet eens het doel, want de linkerrijtje was de doelstelling,’’ haalde Gert Kruys nog even aan. ,,Dus dat we ons al gekwalificeerd hebben vervult me al van trots.’’

Die trots was er ook bij voorzitter Ad Heijsman en technisch manager Marco Boogers, die met een grote grijns op het gelaat de spelers in de catacomben verwelkomden nadat zij uitbundig met de supporters het voorlopige hoogtepunt van het seizoen hadden gevierd. ,,Mooi toch,’’ genoot Boogers, die met de plek in de play-offs extra eer heeft van zijn beleidsbepalende werk.

De plaatsing kreeg extra cachet in Flevoland, waar de aanvallers de verdedigers ruim de baas waren. FC Dordrecht toonde zich in de schiettent de meest trefzekere, maar een uitslag van 5-6 had ook tot de mogelijkheden behoort. ,,Het lekkerste is dat de spelers zelf het antwoord hebben gegeven na de erbarmelijk slechte wedstrijd tegen Fortuna Sittard,’’ stelde Kruys. ,,Verdedigend was het bepaald niet geweldig, maar we waren dit keer wél gretig.’’

Die gretigheid straalde vooral van Moussa Kalisse afs. De linksbuiten bezorgde opponent Marcel Huisman een uiterst vervelende avond en stond niet toevallig garant voor de openingstreffer. Terwijl FC Omniworld nog een muur construeerde in afwachting van de Dordtse vrije trap net buiten het strafschopgebied had de vrijstaande Kalisse de slim genomen snelle spelhervatting al achter Marc Hogervorst (ex-FC Dordrecht) gekogeld.

Het was de aanzet tot een duel met hoge amusementswaarde, met veel hachelijke momenten voor beide doelpunten en gekke doelpunten. Sander Duits, met afstand de beste man bij de thuisploeg, zorgde namelijk direct uit een corner voor de gelijkmaker. Omniworld, soms spelend met vier spitsen, gooide in de jacht op meer echter zo nadrukkelijk de deur open dat Adnan Alisic (na een pass van Charlie van den Ouweland) FC Dordrecht weer op voorsprong zette.

In de tweede helft vielen de goals nog makkelijker. Na de gelijkmaker van Dwight Eind sloeg FC Dordrecht weer toe: Adnan Alisic kreeg vrij baan en teisterde via de vingertoppen van Marc Hogervorst de paal, waarna het voor de keihard werkende Eddy Putter een koud kunstje was om de bal binnen te tikken. Een derde antwoord van Almeerse makelij bleef vervolgens uit. Nadat Frank Kooiman Wilco Krimp binnen de ‘zestien’ had neergelegd, stopte de aan het hoofd getroffen doelman de strafschop van Ergun Cakir.

Door Ibad Muhamadu, die naar de bank verwezen was, in te brengen, ontrafelde Kruys vervolgens met snelheid de kwetsbare defensie van de opponent. Na een prima voorzet van Moussa Kalisse knikte Muhamadu de bal via de grabbelende Hogervorst binnen. Hetzelfde duo was verantwoordelijk voor de vijfde treffer, met Muhamadu in de rol van aangever en Kalisse als schutter.

,,Dit FC Dordrecht is een ploeg naar mijn hart,’’ stak Omniworld-trainer Jan Schulting zijn collega Kruys een pluim op de hoed. De kleine oefenmeester van FC Dordrecht gaf zijn selectie tot dinsdag krijgen de spelers vrijaf. ,,Daarna gaan we ons vol richten op de laatste drie wedstrijden, want we willen de plek in de top-vijf terug en bovendien goed toewerken naar de play-offs. Wij hebben een ploeg om te stunten, want wij zijn fit, gretig en ambitieus.’’

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.