Historische wedstrijd: FC Eindhoven – FC Dordrecht

FC Dordrecht speelde in 2007 de uitwedstrijd bij FC Eindhoven en won daar met overtuigende cijfers. De Schapenkoppen met maar liefst (!) 1-7 van de Brabanders.
Lopes, Kalisse, Muhamadu, Van Muyen, Lopes, Muhamadu en Alisic zorgden met hun treffers voor deze grootse overwinning. Het was een avond die de supporters en de spelers lang is bijgebleven.

FC DORDT HOUDT HUIS IN EINDHOVEN

Zevenklapper levert geen periodetitel op

FC Dordrecht heeft gisteravond in Eindhoven ongenadig hard uitgehaald. De Schapenkoppen declasseerden FC Eindhoven met maar liefst 7-1.

De mooiste goal van de avond kwam op naam van Bart van Muyen. De rechtsback schoot vanaf de middenlijn de bal over keeper Jurgen Hendriks.

De Dordtenaren begonnen aan de avond in de wetenschap dat ze nog een kleine kans hadden op de vierde periodetitel. Zelf moest het dan in ieder geval winnen van FC Eindhoven, bovendien mocht Go Ahead Eagles in geen geval de drie punten in eigen huis houden tegen Emmen. Het eerste hadden de Dordtenaren zelf in de hand, het laatste niet.

Kristof Aelbrecht leek de opdracht van de avond – winnen – binnen vier minuten tot een lastige te maken, door een dubieuze penalty koelbloedig te benutten. Die tegenslag had echter totaal geen effect op de stoïcijnse ploeg van trainer Gert Kruys: ,,We raakten niet in de war. Sterker nog, we hebben een tandje bijgezet.’’

Dat tandje was meer dan genoeg, want binnen twintig minuten draaiden de Dordtenaren de stand om, al werden ze daarbij opzichtig geholpen door Eindhoven. Bij de 1-1 van Cecilio Lopes liet heel de Eindhovense verdediging de indraaiende voorzet van de spits lopen, inclusief doelman Hendriks, die de toch niet al te harde bal tot zijn eigen verbazing in de hoek neer zag ploffen.

Bij de 1-2 van Moussa Kalisse schoof diezelfde doelman het speeltuig in de voeten van de rechtsbuiten. Kalisse slalomde de vijandige linie in en knalde zijn ploeg droog op voorsprong. Voor rust maakte Ibad Muhamadu de tweede helft tot een formaliteit door met een heerlijke volley de ruststand op 1-3 te bepalen.

Muhamadu beloonde Kruys voor het vertrouwen dat hij in hem gesteld had. De oefenmeester beloonde de spits voor de goede invalbeurt van vorige week en gaf hem een plekje centraal naast Cecilio Lopes. Moussa Kalisse verkaste van de linker- naar de rechtervleugel. Adil Auassar kreeg een plekje links op het middenveld met de opdracht de diepte te zoeken waar mogelijk. ,,Ibad was heel scherp en als hij zo samen met Cecilio speelt als vanavond, dan is dat heel effectief.’’

Na rust hadden de gasten geen kind meer aan het povere Eindhoven, dat Chris van Weerden hard miste, en konden ze doen en laten wat ze wilden, geruggesteund door twee makkelijke goals. Eerst schoot Bart van Muyen vanaf vijf meter voor de middenlijn de bal over Hendriks, vervolgens mocht Cecilio Lopes vanaf de penaltystip aanleggen op Rick van den Oever, nadat Hendriks rood had gekregen voor het neerhalen van Muhamadu.

Na de 1-6 van Muhamadu zette Adnan Alisic de kroon op het werk door met links heerlijk in de kruising te poeieren. Door die zege deed FC Dordrecht goede zaken voor de ranglijst, omdat FC Den Bosch gelijkspeelde. Een periodetitel leverde de zevenklapper echter niet op. Go Ahead Eagles klopte Emmen echter met 2-0 en gritste daarmee het ticket voor de neus van de Dordtenaren weg. Mede dankzij de 2-1 zege die het dit seizoen aan de Krommedijk boekte. ,,Maar aan die wedstrijd of de periodetitel heb ik geen moment gedacht,’’ stelde Kruys. ,,Wij hebben vanavond en goede overwinning geboekt, een paar prachtige goals gescoord en een paar lucky’s.’’

Wedstrijdgegevens:

Datum: 19/01/2007

Stadion: Jan Louwers Stadion

Uitslag: 1 – 7 (1 – 3)

Scheidsrechter: Nijhuis

Toeschouwers: 1.500

Scoreverloop: 1 – 0 Aelbrecht (‘5/pen), 1 – 1 Lopes (’20), 1 – 2 Kalisse (’22), 1 – 3 Muhamadu (’42), 1 – 4 Van Muyen (’56), 1 – 5 Lopes (’59/pen), 1 – 6 Muhamadu (’78), 1 – 7 Alisic (’81)

Opstelling FC Eindhoven: Hendriks, Tahapary, Becker, Van Alst (Petersen ’51), Wellens (Wildschut ’32), Van de Langeberg, Stojanovic, Noyen, De Boer, Aelbrecht en Lim-Duan (Van den Oever/keeper)

Opstelling FC Dordrecht: Kooiman, Van Muyen, Breinburg, Kras, Rustenberg (Dagher ’61), Sequeira (Ramos ’54), Van den Ouweland (Alisic (’68), Auassar, Muhamadu, Lopes en Kalisse

Gele kaarten: –

Rode kaarten: Hendriks (FC Eindhoven)

 

Bron: AD De Dordtenaar

Tekst: John Kraijenbrink

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.