Historische wedstrijd: FC Dordrecht – Jong PSV

FC Dordrecht kan een mooi rapport overleggen met thuiswedstrijden tegen Jong PSV. Alle (twee) ontmoetingen aan de Krommedijk werden in winst omgezet. Het doelsaldo van 6 voor en 0 tegen onderstreept de historische suprematie van de schapenkoppen. De meest recente confrontatie is van vorig seizoen. Jong PSV werd met 4-0 terug in de bus naar de Herdgang gestuurd. Rangelo Janga was met twee treffers de gevierde man aan Dordtse zijde. Met zijn huidige club Trencin staat Janga momenteel zesde in de Slowaakse competitie en bezet hij de vierde plaats in de topscorerslijst met 8 doelpunten. De allereerste competitiewedstrijd tegen Jong PSV stamt uit seizoen 2013-2014. Een blik terug op…

FC Dordrecht – Jong PSV van 30 augustus 2013
De koppositie zit FC Dordrecht nog steeds als gegoten in de Jupiler League. Jong PSV maakte het de trotse lijstaanvoerder aan de Krommedijk niet al te moeilijk en fungeerde als vierde slachtoffer in vijf competitieduels: 2-0.

‘Wij staan bovenaan’ en loftuitingen vanaf de tribune: het is op dit moment goed toeven aan de Krommedijk waar de supporters gisteravond weer met een prettig gevoel het weekeinde ingestuurd werden. In de tweede helft golfde het ‘Harry, Harry, we worden kampioen’ van de tribunes. De toegezongen hoofdpersoon had de spreekkoren in eerste instantie niet gehoord. ,,Gérard de Nooijer duidde me erop dat ze in één keer mijn naam goed zongen,” grapte Van den Ham.

Ondanks voortdurende mutaties in de teamsamenstelling vaart leider FC Dordrecht nog steeds op een succesvol kompas. Voor de vijfde keer dit seizoen had de voor Jong Oranje verkozen doelman Warner Hahn een andere verdedigingslinie voor zijn neus staan. Trainer Harry van den Ham kon weer beschikken over Jeffry Fortes (terug van een schorsing) en had een nieuw centraal duo gemetseld met Ilias Haddad en Marvin Peersman dat zich prima hield. Gelegenheidsback Everon Pisas hield zich ook uitstekend staande.

In die opnieuw vertimmerde samenstelling zette FC Dordrecht zoals vertrouwd druk op de tegenstander, die daar regelmatig problemen mee had. De jonge tweede keus van PSV rammelde via Farshad Noor weliswaar één keer serieus aan de poort van de door Hahn wederom solide bewaakte kooi, maar had verder weinig in de melk te brokkelen. FC Dordrecht, waar de Spanjaard Carlos Carrasco Rodriguez was teruggekeerd in de basis, kreeg ondanks een overwicht amper uitgespeelde kansen. De Belg Andreas Luckermans brak echter met zijn eerste officiële treffer in Dordtse dienst de ban (zie de foto hoe zijn eerste goal woerd gevierd). Hij verraste doelman Benjamin van Leer met een van richting veranderd schot. De beste Dordtenaar uit het eerste bedrijf, de constant dreigende Erixon Danso, was met een kopbal nog in de buurt van de 2-0.

Binnen het uur leek FC Dordrecht helemaal op rozen te zitten toen PSV-middenvelder Thomas Horsten de bal knullig verspeelde aan Paul Gladon en de doorgebroken spits velde ten koste van een rode kaart en een strafschop. Gladon tartte het lot, ging zelf achter het buitenkansje staan en vond vanaf elf meter Van Leer op zijn weg. Een frommelgoal van clubtopschutter Erixon Danso gooide de deur in het slot voor de vierde zege in vijf duels.

Met dertien punten uit vijf wedstrijden bleef FC Dordrecht koploper. Enkele weken later pakte het de Bronzen Stier van de Jupiler League, behorend bij de periodetitel.

Scoreverloop
1-0 Andreas Luckermans (20e min)
2-0 Erixon Danso (69e min)

Opstellingen
FC Dordrecht: Warner Hahn, Jeffry Fortes, Ilias Haddad (Javier Vet), Marvin Peersman, Everon Pisas, Yoëll van Nieff, Andreas Luckermans, Adnan Alisic,  Carlo Carrasco (Giovanni Korte), Paul Gladon, Erixon Danso (Giovanno Godeken).
Jong PSV: Benjamin van Leer, Menno Koch, Burak Kardes (Dennis Dengering), Hjörtur Hermannsson, Rik Schouw, Tefan Özbozkurt. Farshad Noor, Thomas Horsten, Peter van Ooijen (Elvio van Overbeek), Mohamed Rayhi (Alexander Jakobsen), Rubén Bentancourt.

Bijzonderheden: scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf voor 2.812 toeschouwers Burak Kardes (PSV) en Yoëll van Nieff (FC Dordecht) een gele kaart.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.