Historische wedstrijd : FC Dordrecht – FC Omniworld

Volle bak voor de periode
Wat betreft het aantal toeschouwers scoort het treffen met Almere City FC van seizoen 2008-2009 met 3.335 bezette stoeltjes veruit het best. De publieke belangstelling voor dit treffen tegen (toen nog) FC Omniworld werd aangewakkerd door de goede prestaties van FC Dordrecht in de zesde periode. Met  nog twee thuiswedstrijden voor de boeg  – tegen FC Omniworld en SC Cambuur – had de brigade van Gert Kruys het periodekampioenschap volledig in eigen hand.

Vrijdag 17 april 2009: FC Dordrecht – FC Omniworld  2-1
FC Dordrecht won voor de vijfde keer op rij en bleef daardoor ongeslagen aan kop van de zesde periode. De 2-1 overwinning op FC Omniworld volstond echter niet om een feestje in het GN Bouw Stadion te ontketenen. Door de overduidelijke 0-5 van concurrent RKC bij Excelsior wordt het treffen met SC Cambuur in de volgende ronde allesbeslissend.  Velen hadden stiekem gehoopt nu al het feestje te mogen vieren, waardoor het enthousiasme na afloop ook in de catacomben enigszins ingetogen was.

Wellicht dat de krappe zege op Omniworld daar ook debet aan geweest zal zijn. Allesbehalve makkelijk had Dordt de Almeerse hekkensluiter weten te verslaan. De thuisclub had weliswaar het grootste spelaandeel en het meeste initiatief, maar kwam te weinig kansrijk voor het doel van de tegenstander. Daar slaagden de “Zwarte Schapen” uit Almere via een aantal rappe counters eigenlijk meer in.

FC Dordrecht ging gebukt onder het heilige moeten. De wisselwerking in de as tussen Johan Versluis en Reinhard Breinburg, vervanger van de geschorste Guy Ramos, verliep moeizaam. Bovendien was er te veelvuldig sprake van balverlies.

De bezoekers, geleid door Henk Wisman, lieten via Género Zeefuik en Reginald Faria de Dordtse aanhang flink schrikken. De geruststelling kwam pas na ruim een half uur. De sterk acterende Eddy Putter kopte door op Cecilio Lopes, die zich bevrijdde van schaduw Wilco Krimp en met links doelman Mark Zegers kansloot liet voor zijn tiende treffer van het seizoen: 1-0.

Het stadion ontplofte en het massaal opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten. De ban leek gebroken voor de in de voorbije weken zo makkelijk scorende thuisploeg, dat er dit keer echter niet in slaagde de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Op slag van rust beloonde Omniworld zichzelf toen de stuiter in het schot van balvaardige Género Zeefuik voldoende bleek om Peersman in de verre hoek te verslaan: 1-1.

,,In de rust leek het wel of we de wedstrijd al verloren hadden,’’ beschreef Kruys de stemming halverwege. De Zeister oefenmeester beurde zijn formatie niet alleen op, maar greep ook in. Reinhard Breinburg, die een weinig gelukkige wedstrijd had gespeeld, bleef in de pauze in de kleedkamer achter voor Rihairo Meulens die vanaf rechts ging opereren. Juanito Sequeira nam de controlerende rol van Breinburg over.

Het legioen op de volgepakte tribunes zorgde voor een heuse periodesfeer en stuwde de eigen ploeg naar voren.  Het werd voor FC Dordrecht een race tegen de klok in de jacht op dat ene doelpunt dat uiteindelijk toch viel. Marcel van der Sloot bracht zeven minuten voor tijd een afgeslagen corner nogmaals in, Lopes kopte terug en Bart van Muyen liet met het hoofd de bal over de lijn verdwijnen. Een mooie climax ligt daardoor nog steeds in het verschiet.

Een week later pakte FC Dordrecht de periodetitel door Cambuur met 1-0 te verslaan.

Scoreverloop
 1-0 Lopes (32 min), 1-1 Zeefuik (44 min), 2-1 Van Muyen (83 min)

Opstellingen
FC Dordrecht: Peersman,  Longuet, Kras, Versluis, Van Muyen, Breinburg (48. Meulens), Sequiera, Coster, Van der Sloot, Lopes, Putter.
FC Omniworld: Zegers, Van Essen, Haklander, Krimp, Hollart, Van Toor, Duits, Van Kammen, Kappenberg, Faria (71. Tayeb), Zeefuik (77. Mulders).

10 eerdere ontmoetingen FC Dordrecht – Almere City FC
7 x winst | 2 x gelijk | 1 x verlies

 
Bronnen: wedstrijdverslagen fcdordrecht.nl en AD/De Dordtenaar, Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.