Historische wedstrijd: FC Dordrecht – FC Eindhoven

FC Eindhoven is de tegenstander bij de seizoensouverture van seizoen 2015-2016. Dat was 12 jaar terug precies zo. Op vrijdag 15 augustus 2003 startte FC Dordrecht ook seizoen 2003-2004 tegen de Blauw-witten. Het werd een bijzondere vrijdag voor de club omdat nog voor het eerste fluitsignaal het nodige plaatsvond: Ad Heijsman nam die dag de voorzittershamer over van Frans Derks, Riwal werd na enkele jaren afwezigheid weer rugsponsor en FC Dordrecht kreeg de primeur van een Formule 1 wagen op de middenstip van een voetbalveld.

FC Dordrecht had een aardige stunt bedacht voor de seizoensopening. Ter gelegenheid van het feit dat hoofdsponsor Trust de overeenkomst met drie jaar verlengde, verrichte Jos Verstappen (ook door het Dordtse Trust gesponsord) de aftrap. Tegenwoordig is Jos Verstappen vooral ‘de vader van Max’, maar in 2003 parkeerde hij zijn eigen Minardi Formule 1 bolide vlak voor de aftrap op de middenstip van de Krommedijk. Op de foto zit Jos Verstappen in zijn Formule 1-auto met het elftal van FC Dordrecht daaromheen en Michel Perridon (eigenaar Trust Computer Products) geheel links.
Naast de ondertekening van het contract met Trust tekende die dag ook Dick Schalekamp senior namens Riwal het contract voor (hernieuwd) rugsponsorschap samen met scheidend voorzitter Frans Derks. Na 8 jaar voorzitter te zijn geweest gaf Derks in augustus 2003 de bestuurshamer door aan Ad Heijsman, zie de foto hiernaast.

FC Dordrecht – FC Eindhoven 1-1
Na afronding van alle randzaken trapten beide teams om 20.00 uur aan de Krommedijk af. FC Dordrecht kreeg de eerste helft via Chima Onyeike, Michael van der Heijden en Rachid El Khalifi nog wel enkele kansen, maar met 0-0 gingen beide team de kleedkamer weer in. In de tweede helft was het duel meer het aanzien waard. De aardige momenten van FC Dordrecht volgden elkaar in rap tempo op, maar het was FC Eindhoven dat de leiding nam. Nadat Michael van der Heijden tot tweemal toe dichtbij een treffer was geweest, zette Richard van Gils de bezoekers na ruim een uur spelen brutaal en tegen de verhouding in op 0-1. FC Dordrecht bleef kansen creëren via Ivo Rossen en Chima Onyeike en twee minuten voor tijd was het Dennis van der Pennen die de arbeid beloonde. Een hoge bal van Regillio Nooitmeer leek kansloos, maar de inmiddels voorin geposteerde Van der Pennen zag er wel heil in. Terecht, want Eindhoven doelman Wilburt Need tastte mis en zo kon Brabander Dennis van der Pennen de gelijkmaker binnenkoppen.

FC Dordrecht

Serge van den Ban, Regillio Nooitmeer, Dave van der Meer, Dennis van der Pennen, John den Dunnen, Michael van der Heijden (Vakamon Kromah), Ivo Rossen (Bart van Muyen), Michael van Dommelen (Albertino Rosario), Rachid El Khalifi, Chima Onyeike, Jermaine Sandvliet.

FC Eindhoven
Need, Prommayon, Van Kouwen, Laponder, Van Adelberg, Ayaz (Nelemans), Van Huijksloot (Thijssens), Van Gils (Jacobs), Van de Langenberg, Konings en Jongbloets.

Detail: met de komst van FC Eindhoven keert ook Ivo Rossen (inmiddels een 33-jarige routinier) even terug aan de Krommedijk. In het seizoen 2003-2004 speelde hij 18 competitiewedstrijden voor de Dordtenaren, waaronder tegen zijn huidige werkgever FC Eindhoven.

Tekst: Gerard van den Houten
Foto’s: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.