Historische wedstrijd: FC Dordrecht – FC Den Bosch

Het seizoen 2007/2008 was een redelijk seizoen voor de Dordtenaren maar niet goed. De wedstrijd tegen Den Bosch was een wedstrijd voor de statistieken en deed er niet meer toe.
De Schapenkoppen lieten hun koppen niet hangen en gingen voor de winst in Brabant, met succes.

BELEIDSBEPALERS FC DORDRECHT WACHT EEN FLINK KLUS

FC Dordrecht besloot een mislukte voetbaljaargang 2007- 2008 gisteravond met een positief accentje. Het doekje voor het bloeden in de vorm van een 1-0 overwinning op nacompetitiedeelnemer FC Den Bosch had echter alleen statistische waarde.

Met het Dordtse slotakkoord van het huidige seizoen begint echter de grote klus voor de technische beleidsbepalers op de Krommedijk. Na de evaluatie, waarin de vraag centraal zal staan waarom het met een kwalitatief sterke selectie toch misging, wacht het formeren van een selectie voor het volgend seizoen, die er behoorlijk anders uit zal gaan zien.

Nick van der Velden, die voor aanvang van het duel door Huib van der Windt (voorzitter van de Supportersvereniging FC Dordrecht) in het zonnetje werd gezet als beste speler van het seizoen, heeft zijn transfer naar AZ binnen. Eerder deze week werd bekend dat Johan Versluis, die in de selectie voor het duel tegen FC Den Bosch wegens een blessure ontbrak en wiens naam enkele malen werd gescandeerd door de Dordtse aanhang, en Ibad Muhamadu mogen uitzien naar een andere werkgever.

Het lot van de huurlingen Marcel van der Sloot (hij moet afwachten of De Graafschap eredivisionist blijft of niet), Sieme Zijm en Nassir Maachi – de buitenspeler zal ondanks zijn seizoensproductie van elf treffers de technische verantwoordelijken bij FC Utrecht nauwelijks ervan hebben kunnen overtuigen dat hij in Dordrecht progressie heeft gemaakt – is nog ongewis. Datzelfde geldt voor Brian Pinas, die dit seizoen op amateurbasis aan de slag ging in de Merwestad. Voor Manu Dagher, doelman Frank Kooiman en Reinhard Breinburg is ontslag aangevraagd, waarbij voor Kooiman en Breinburg de deur aan de Krommedijk nog op een kier zou staan. Van Kooiman en Breinburg werd gisteravond na het duel tegen FC Den Bosch op het veld echter wel afscheid genomen. Voorts is de vraag of Ruud Kras, een van de weinige constante factoren in de Dordtse ploeg in de voorbije competitie, te houden is. Technisch manager Marco Boogers en trainer Gert Kruys, die inmiddels een lijstje met namen van door hem begeerde spelers heeft gedeponeerd, wacht derhalve een flinke klus in de komende weken. Kruys liet na afloop doorschemeren welke type spelers zijn voorkeur hebben: ,,Dit seizoen hebben we veel wedstrijden verloren, omdat we spelers misten die leiding konden geven. Types die bijvoorbeeld FC Den Bosch wel heeft met spelers als Beekmans, Van den Berg en Ebbinge. Die zullen de jonge, gretige groep die FC Dordrecht heeft, moeten sturen.’’

De wedstrijd tegen FC Den Bosch, dat in de tweede schifting van de play-offs instroomt met duels tegen FC Zwolle, kende een teleurstellend verloop. Brian Pinas was betrokken bij de twee gevaarlijkste kansen voor FC Dordrecht. Pinas, wederom gestart als linksback, gaf de afgemeten voorzetten op de hoofden van Ibad Muhamadu (redding van keeper Niki Mäenpää) en Marcel van der Sloot (kopbal naast). Aan de overzijde liet Gorgi Hristov een beste kans onbenut.

In de tweede helft had FC Den Bosch, dat naar Dordrecht was gekomen om de nul te houden, aanvankelijk het meeste uitzicht op een treffer. Voormalig FC Dordrecht- speler Ivo Rossen kreeg de bal op miraculeuze wijze niet in het doel en invaller Koen van der Biezen kopte in vrije positie naast. Tussen de bedrijven door toonde Marcel van der Sloot zijn heerlijke traptechniek bij een vrije trap, die door Niki Mäenpää knap werd gekeerd.

Nassir Maachi kon een slecht verwerkte voorzet in het strafschopgebied met links echter vloeiend inschieten en liet daarmee FC Dordrecht op de slotdag nog het zoet der overwinning (de twaalfde keer en goed voor een twaalfde plaats in de eindstand) smaken.

Wedstrijdgegevens:

Datum: Vrijdag 18 april 2008

Stadion: GN Bouw Stadion

Uitslag: 1 – 0 (0 – 0)

Scheidsrechter: Michel Winter

Toeschouwers: 2.574

Scoreverloop: 1 – 0 Maachi (’78)

Opstelling FC Dordrecht: Rensen, Van Muyen, Kras, Breinburg (’46. Ramos), Zijm, Longuet (’56. Sequeira), Maachi, Van der Sloot (’56. Putter), Muhamadu, Van der Velden en Pinas.

Opstelling FC Den Bosch Mäenpää, Pinto, Van der Berg, Peters, Beekmans, Maguire, Aborah, Hristov (’59. Van der Biezen), Rossen (’76. Makrini), Wau en Ten Heuvel (’80. Moorsel).

Gele kaarten: Van Muyen, Van der Sloot en Van der Velden (FC Dordrecht)

Overig: Bij FC Dordrecht ontbraken Kooiman (kuit), Rodrigues (knie), Sardar (knie) en Versluis (rug)

Bron: AD/De Dordtenaar

Tekst: Arco Bomgaars

 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.