Historische wedstrijd: FC Dordrecht – Achilles’29

Klus in twintig minuten geklaard

De zaterdagmiddag livewedstrijd tegen Achilles’29 was in twintig minuten gespeeld. De thuisploeg startte overdonderend tegen de debutant in de Jupiler League en scheurde het bolwerk uit Groesbeek in no-time uit elkaar. Het Dordtse bombardement leverde drie rake inslagen op waarmee het pleit al vroegtijdig beslecht was.

Harry van den Ham, die op Steenvoorden na uit een volledig fitte selectie kon kiezen, had de nieuwkomers Felitciano Zschusschen en Jordy van Deelen een basisplaats gegeven en voor Robin Gosens een plek op het middenveld ingeruimd. De bedachte samenstelling promoveerde het beoogde concept tot een executiepeloton dat een ruime voorraad munitie aan boord bleek te hebben.

Al na vier minuten sloeg Yoëll van Nieff de eerste bres door een vrije trap schitterend tegen de touwen te kogelen. De vroege 1-0 gaf een schwung aan de Dordte voetbalshow die aanval na aanval op de veste van Nick Hengelman afvuurde.

Van Nieff herhaalde zijn kunststukje vanaf bijna dertig meter voor de 2-0 waarna Erixon Danso op aangeven van Rihairo Meulens voor de 3-0 tekende. In die tijd was het een waar spektakel voor de goal van Achilles, maar paal en lat weerhielden tot drie keer toe een exceptionele tussenstand.

Het was smullen in het eerst half uur. Het moordende tempo bleek echter niet vol te houden en langzaamaan werden de teugels gevierd waardoor Achilles’29 terug in de wedstrijd kon komen. Zeker toen na rust een als voorzet bedoelde bal van Hendriks tot verbazing van vriend en vijand bijna ongezien bij de tweede paal het doel in mocht stuiteren: 1-3.

De greep op het duel ebde verder weg en Rémon van Bochoven bracht met een hutselkluts treffer een schijnbare spanning op het scorebord terug. De eventuele Groesbeekse hoop na die 2-3 was slechts maar van korte duur. Binnen de minuut herstelde Erixon Danso de marge waarna FC Dordrecht – met de verse aanvalskrachten Mayele, Korte en Gladon – de wedstrijd op het gemak uit kon spelen.

Door de zege werd de marge op de ranglijst vergroot tot een voorlopig gapend gat van zes punten op de achtervolgers. Met deze ongeëvenaarde luxe kunnen de volgende uitwedstrijden naar MVV en Emmen met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Scoreverloop: 1-0 Van Nieff (4), 2-0 Van Nieff (18), 3-0 Danso (19), 3-1 Hendriks (58), 3-2 Van Bochoven (67), 4-2 Danso (68).
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Van Deelen, Haddad, Vet, Peersman; Fortes, Gosens, Van Nieff; Meulens (69. Korte), Zschusschen (69. Mayele), Danso (80. Gladon).
Bijzonderheden: Scheidsrechter Manschot gaf gele kaarten aan Danso en Haddad van FC Dordrecht en Zeller en Edwards van Achilles’29.

Foto’s: Erwin Spek | Bekijk de fotorapportage

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.