De historische wedstrijd: Dordrecht’90 – GA Eagles

Historische wedstrijd van 8 mei 1999, Dordrecht’90 – Go Ahead Eagles: 4-0

Dordrecht’90 behaalde vlak voor het eind van seizoen 1998-1999 een welverdiende periodetitel en dat leverde in het GN Bouw Stadion uitbundige taferelen op. Met een glansrijke 4-0 overwinning tegen Go Ahead Eagles eiste de Dordtse formatie het kampioenschap van de vierde periode voor zich op en verzekerde zich van een plaatsje in de nacompetitie. De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zorgde voor een gezellig sfeer in het knusse stadion aan de Krommedijk. Dordrecht’90 zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd met aanvallend voetbal en vier fraaie doelpunten. En daar waren de 3200 toeschouwers nu net voor gekomen.

Zonder bloemen en champagne
Na afloop veroverden honderden supporters het veld om op uitbundige wijze het behaalde periodekampioenschap met de spelers te vieren. Ook trainer Robert Verbeek (zie foto) deelde uiteraard in de feestvreugde. “Dit is natuurlijk een geweldige stimulans voor de club. Ik vind dat vooral de spelers dit succes verdiend hebben. Zij hebben na de winterstop heel goed voetbalspel laten zien. In de vierde periode hebben we zes overwinningen en een gelijkspel behaald”, zegt Verbeek. Vorige week durfde de bekritiseerde trainer van Dordrecht’90 nog niet eens te denken aan een feestje, laat staan dat hij wilde dat er vooraf bloemen en champagne werden ingeslagen. “Het was niet eenvoudig. In deze vierde periode hebben we vier toppers gespeeld en daarna de finale tegen Go Ahead. Deze jonge ploeg toonde zich 100 procent geconcentreerd en professioneel.”

Zijden draadje
Supporters vierden op de tribunes een groot feest en dat terwijl er in de eerste competitiehelft nog zoveel commentaar op Verbeek was. “Die kritiek van de supporters was op dat moment ook terecht. We speelden voor de winterstop beslist niet goed. In de afgelopen twee jaar heb ik hier natuurlijk ook veel meegemaakt. Vandaar dat dit kampioenschap me veel doet. De club is aan het groeien. We beschikken over jonge spelers, die tijd nodig hebben. Dit is het eerste goede resultaat. Uiteraard heeft niemand dit kunnen voorspellen. Maar ik vind wel dat we dit verdienen. We hebben fris en aanvallend voetbal op de mat gebracht en we scoren.” Het lot van de trainer heeft enige tijd aan een zijden draadje gehangen, maar het bestuur van Dordrecht’90 weigerde hem weg te sturen toen de resultaten nog onder de maat bleven.

Lieveling
Doelpuntenmaker Chima Onyeike groeide langzaam uit tot de publiekslieveling. Richting het eind van het seizoen ging hij steeds gemakkelijker scoren. Ook tegen Go Ahead Eagles wist hij het doel weer te vinden. “Na een slechte seizoenstart maken we in een klap alles weer goed. Dit is fantastisch en we hebben goed voetbal laten zien. De laatste weken loopt het allemaal voortreffelijk. En dan draait het hele elftal goed. Iedereen deint mee op de golven van het succes”.

Hekwerk
Vijf minuten voor tijd onderging het nieuwe hekwerk in het GN Bouw Stadion eindelijk dan zijn eerste bestendigheidproef, toen honderden Dordtse supporters het laatste fluitsignaal van arbiter Van Dijk in ‘het gaas’ afwachtten. Het waren supporters, die in het afgelopen seizoen heel veel hebben moeten afzien, maar die zich de afgelopen weken in de zevende hemel waande.

Scoreverloop
1-0, 7e min. Chima Onyeike
2-0, 47e min. Gert Aandewiel
3-0, 50e min. Jerry Simons
4-0, 90e min. Karsten Myssing

Opstellingen
Dordrecht’90: Kevin Moeliker, Glenn Summerville, Jean Paul van Bilsen, Leon van Dalen, Jermaine Sandvliet, Karsten Myssing, Gert Aandewiel, Rui Monteiro (84. Arno Schaap), Billy Maximiano, Chima Onyeike (90. Davide Xausa), Jerry Simons (88. Rafaelle Di Gregorio).
Go Ahead Eagles: Ruitenbeek, Muhlack, Cees Marbus, Wiggers (90. Van der Horst), Langenberg, Schuurman, Waslander, Krüzen (56. Kromkamp), Peelen, Sikora, Bram Marbus.

Foto’s
– Chima Onyeike gaat na afloop op de schouders
– Chima Onyeike haalt met links uit tussen Eagles verdedigers Rob Langenberg en Cees Marbus
– Dordrecht’90 trainer Robert Verbeek

Bekijk (na een kort intro van Hans Kraay Jr.) de ruime samenvatting van SBS6 en de nabeschouwing.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.