Hill had zich een ander debuut voorgesteld

Bij afwezigheid van de zieke Virgil Breetveld mocht Delano Hill gisteravond de honneurs op de bank en na afloop ten overstaan van de verzamelde pers waarnemen. De ex-prof had zich wel een ander debuut voorgesteld dan de 4-0 dreun bij SC Cambuur.

,,Maandagochtend hoorde ik dat Virgil er niet zou zijn en dat Rody (Hoegee, red.) en ik de verantwoording zouden hebben,” blikte Hill terug. ,,Maar op de bank heb ik weinig plezier beleefd. We begonnen niet goed, waren totaal niet scherp en incasseerden heel makkelijk de eerste treffer. En dan weet je dat het tegen een listige ploeg als SC Cambuur erg lastig wordt.”

Eén keer veerde Hill en zijn metgezel op de bank op toen Roderick Gielisse de 1-1 op de schoen had. ,,In die fase hadden we het redelijk onder controle en hadden we ook moeten scoren. Vervolgens was het geloof helemaal weg. Hoe dat kan na onze goede prestatie van een paar dagen eerder in Maastricht? We hebben een jonge ploeg en dan gaat dat soms met ups en downs gepaard. Dit was een duidelijk minder prestatie. Na de 3-0, meteen na de pauze, was het geloof weg.”

Een straf à la zijn oud-trainer Co Adriaanse, die ooit zijn spelers naar huis liet lopen na een nederlaag, kwam niet op bij Hill. ,,Ik heb veel van meneer Adriaanse geleerd, maar nee zo’n straf zou niet gepast zijn. We zullen ons wel heel snel moeten herstellen van deze nederlaag, want vrijdag wacht de laatste van drie moeilijke uitduels bij FC Volendam. We willen richting de vijftig punten en dan zullen we in uitwedstrijden ook punten moeten pakken.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.