Hij is er weer!

Matthew Steenvoorden maakte vorige week tegen Fortuna Sittard zijn competitierentree bij FC Dordrecht. Zaterdag tegen FC Volendam wil de huurling van Feyenoord opnieuw spelen. Het is tijd om een stapje harder te zetten. Sommige ploeggenoten maken zich op voor hun 28ste wedstrijd in de Jupiler League van dit seizoen. De teller van Steenvoorden staat als hij speelt op vijf. Toch klaagt de voetballer niet.

“Eindelijk, ik kan weer mee doen”, zegt hij. “Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik mocht beginnen tegen Fortuna Sittard.” Er verschijnt een glimlach op zijn gezicht. “Het ging allemaal goed, ik heb nergens last meer van.”

Een hernia hield de 21-jarige speler maanden aan de kant. In zijn derde wedstrijd moest Steenvoorden zich laten vervangen. Hij had last van zijn rug en de pijn straalde uit naar zijn benen. Rust bleek niet te helpen, een operatie, uitgevoerd op 19 november, wel. Drie weken later begon hij met zijn herstel, in de eerste week van februari maakte hij zijn rentree bij Jong FC Dordrecht. Sindsdien traint Steenvoorden ook weer vol mee met het eerste elftal.

Tegen Fortuna Sittard (1-1) hield de twintiger het negentig minuten vol. 
Dat ging zonder veel moeite. “De medische staf heeft me nadien wel even moeten behandelen, want ik was wat stijf. Dat gaf niet, omdat ik weer volle bak kon gaan. Dat was een mooi gevoel. Het ging ook lekker. Ik was rustig aan de bal en speelde naar mijn idee een lekkere wedstrijd.”

Hij is niet de enige die daar zo over denkt. Trainer Harry van den Ham was blij met de inbreng van het jeugdproduct van Feyenoord. Steenvoorden was in Rotterdam-Zuid middenvelder, maar stond vorige week centraal achterin. Bij Excelsior deed het talent daar afgelopen seizoen ook ervaring op. “Mijn voorkeur gaat uit naar een positie op het middenveld”, geeft hij toe. “Misschien is er op termijn een plekje voor mij vrij. In het systeem van FC Dordrecht kom ik ook goed tot mijn recht als verdediger. Ik mag veel inschuiven.”

Wat hem betreft, hoeft Van den Ham zaterdag niet lang na te denken. Hij wil graag weer centraal achterin komen te staan. Op die plek hoopt hij zijn ploeggenoten te kunnen helpen. FC Dordrecht wil drie punten pakken tegen FC Volendam en neemt geen genoegen met minder. Bij een nederlaag van de Schapenkoppen kan Willem II de koppositie in de Jupiler League overnemen. Dat mag niet gebeuren, weet Steenvoorden. Hij wil dan ook graag een stapje harder zetten. Het hele team moet volgens de geboren Leidschendammer extra gemotiveerd zijn. “Willem II speelt tegen FC Oss en zou die wedstrijd op papier moeten kunnen winnen. Natuurlijk hebben wij in ons achterhoofd dat de tweede plek dreigt. Dat moet een reden zijn om nog harder te werken. Misschien dachten we dat we rustiger aan konden doen omdat we zoveel punten los stonden. Dat is niet zo.”

Steenvoorden is sowieso niet van plan om gas terug te nemen. Hij wil met een goed gevoel en het liefst met de titel terugkeren naar Feyenoord. In Rotterdam-Zuid loopt zijn contract nog door tot en met komend seizoen.

“Wil je kampioen worden, vroeg technisch directeur Marco Boogers me afgelopen zomer. Uiteraard. Als we al onze resterende wedstrijden winnen, worden we dat.”
Dat zijn er nog negen. Keeper Warner Hahn heeft met dat aantal er bij ruim dertig duels gespeeld voor FC Dordrecht, net als onder meer Jeffry Fortes en Marvin Peersman. Steenvoorden komt theoretisch gezien uit op dertien. Dat is een ongeluksgetal, maar dat zal hem waarschijnlijk niet veel interesseren. Want hij, hij is er weer bij.

Tekst: Maarten de Jong voor Voetbal Centraal

Foto’s: Erwin Spek 

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.