Het wilde niet lukken

Tegen Fortuna Sittard liep FC Dordrecht tegen een teleurstelling aan. De noeste arbeid leek op de prima bespeelbare Krommedijk eerder op de dag verbruikt want, ondanks de goede bedoelingen, kon Dordt dit keer geen vuist maken. De Limburgers staken de overwinning in de zak: 0-1.

Met Amevor na zijn schorsing terug in de defensie trad Dordrecht op volle oorlogssterkte binnen de lijnen en ging ook goed van start. De kenmerkende gretigheid mondde uit in goede drie kansen in het eerste half uur waarbij Moussa Kalisse – na de fraaiste aanval van de avond – de grootste kreeg gepresenteerd. Zijn inzet strandde echter op doelman Kaya.

Fortuna zette daar zijn eigen dadendrang tegenover, de ploeg van oud-Dordrecht speler Willy Boessen verschuilde zich geenszins, maar ook Warner Hahn stond paraat.

De eerste helft was zodoende het aankijken zeker waard en de score had van alles anders kunnen zijn dan de 0-0.

Na de thee kwamen de gasten beter naar buiten en kregen voldoende kansen op de openingstreffer, maar paal, lat en Hahn stonden dat in de weg. FC Dordrecht had moeite om grip op het spel te krijgen. Toch had Fortuna een standaardsituatie nodig om de score open te breken. Ramazan Cevik schoot een vrije trap niet zonder fortuin tegen de touwen: 0-1.

Harry van den Ham bracht met Jessy Mayele onmiddellijk extra aanvalskracht in het veld. De spits kreeg na een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk bij zijn eerste balcontact direct de gelegenheid zich te laten bejubelen, maar zijn inzet eindigde recht in de handen van Kaya. Daarmee was de opwinding eigenlijk gelijk ook wel voorbij want de jacht op de gelijkmaker kwam nooit meer overtuigend op gang. Daarvoor miste FC Dordrecht dit keer het raffinement en de zuiverheid.

Pas in de slotfase drong de thuisclub echt aan, maar ook de toegekende extra tijd was deze avond niet aan Dordt besteed, hoewel Rijsdijk daarin nog één keer heel dichtbij kwam.

Scoreverloop: 0-1 Cevik (59)
Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Amevor, Peersman; Rijsdijk, Post, Alisic; Mendes, Veldwijk, Kalisse (61. Mayele).
Bijzonderheden: De jonge scheidsrechter Richard Martens was net iets te kwistig met zijn kaarten en bedeelde en bedeelde Post, Kalisse,Lima en Mendes met een gele bekeuriing.

Foto’s: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.