“Het was niet onze avond”

Het had zo’n mooi lucratieve week voor FC Dordrecht kunnen worden na de triomf op AGOVV en de kans om via een driepunter op Fortuna Sittard (en het verlies van leider Sparta bij stadgenoot Excelsior) de koppositie te naderen. Maar het bleef bij een als dan-scenario, dat geen realiteit werd.

,,Voor de derde keer zijn we er niet in geslaagd om de leider heel dicht te naderen,” gaf interim-trainer Harry van den Ham van de Dordtse ploeg na afloop aan. ,,Het lukte niet thuis tegen MVV, toen we een 0-3 achterstand ternauwernood ophaalden maar niet verder kwamen dan 3-3, we gingen er in de onderlinge tweestrijd met Sparta af en we verzuimen ook via het duel tegen Fortuna Sittard goede zaken te doen. Spijtig, maar ik moet wel bekennen dat een overwinning niet verdiend zou zijn geweest. Een puntje was echt het maximaal haalbare geweest.”

Van den Ham, die flinke tijd nodig had om zich te recupereren na het verlies, was teleurgesteld over de prestatie van zijn formatie. ,,Ik was er niet gerust op,” gaf hij na afloop aan. ,,We startten bijzonder moeizaam en hadden een kwartier nodig om de organisatie op poten te krijgen. In dat kwartier hadden we op achterstand kunnen komen. Weliswaar kregen we twee kijkers daarna, maar Fortuna speelde heel degelijk en stichtte veel gevaar door de snelheid en diepte van de spitsen te zoeken. Achteraf moet je stellen dat het niet onze avond was. We hebben vooral na rust weinig meer af kunnen dwingen. Dit was duidelijk één van onze mindere thuiswedstrijden.”

Tekst: Arco Bomgaars / AD
Foto: Michel Sterrenberg

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.