“Het was een mooie avond”

“Het was een mooi afscheid, maar woensdag gaan we knallen”. Rogier Molhoek sprak die woorden vrijdagavond meermalen uit. Hoewel de aanvoerder zijn profcarrière luisterrijk uitgewuifd zag worden, heeft hij nog niet zijn laatste wedstrijd gespeeld. “Ik ben nog niet klaar. We gaan er nu volle bak tegenaan”.

Opvallend die avond was dat geen enkele speler langer dan de ereronde langs de tribunes teerde op het succes tegen Almere. Terug in de kleedkamer ging het alleen nog maar over de komende tweestrijd met Go Ahead Eagles. Zonder het uit te spreken wist iedereen ook waarom. Met de Play-Offs zou afgerekend worden met een emotioneel zwaar beladen jaar.

Voor Rogier Molhoek was het wel gegeven iets langer na te genieten van ‘zijn’ avond. Omringd door familie en vrienden had hij eerder zijn laatste officiële competitiewedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld. Met zijn kinderen Levy op de arm en Nao aan de hand had hij even voor acht uur aan kop van zijn ploeg het veld betreden.
De Lammetjes in de line-up waren getooid in speciale shirts van de Juniorclub. “Rogier suc6”, stond er op de ruggetjes te lezen, met een gepaste verwijzing naar het rugnummer waar Molhoek in zijn laatste jaar mee speelde.

Drie minuten na rust kreeg hij zijn publiekswissel. Onder luid applaus verliet Rogier Molhoek het veld om vanuit de dug-out gepassioneerd het restant van het duel mee te beleven. Hij stond bijna weer terug in het veld, meejuichend bij de bevrijdende 2-1 van Lars Veldwijk.

Bij de terugkeer richting de catacomben na de triomfantelijke ereronde werd Molhoek door zijn medespelers spontaan op de schouders genomen. Een eerbetoon voor een fijn mens die na 15 seizoenen een prachtige carrière afsloot.

“Het was niet onze beste wedstrijd, maar om op deze manier afscheid te mogen nemen is natuurlijk geweldig. Plaatsing voor de Play-Offs met een verdiende overwinning. We hebben onze doelstelling gehaald en willen nu nog één keer knallen om het helemaal goed af te sluiten”. De gretigheid naar winst denderde bij Molhoek onverminderd uit zijn woorden.

“Ik vond het fijn dat mijn familie en vrienden er vanavond bij waren. Het is toch een afsluiting van een deel van je leven en ik ben dankbaar dat FC Dordrecht dit zo voor me georganiseerd heeft”, zei Rogier. “Het meest ga ik straks de dagelijkse gang naar het stadion missen. De humor in de kleedkamer en het samenzijn met de jongens, dat zijn toch altijd speciale dingen voor me geweest”.

Rogier Molhoek blijft gelukkig wel behouden voor de club. Volgend seizoen zal hij toetreden tot de technische staf van de jeugdafdeling en de trainersopleiding gaan volgen. Een begin van de volgende stap in zijn carrière die Rogier Molhoek mogelijk nog lang aan de Krommedijk zal houden.

“Maar voorlopig eerst woensdag tegen Go Ahead. Dat is nu het belangrijkste”.

Foto’s: Erwin Spek

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.