Het tij keren tegen Telstar

Morgenavond neemt FC Dordrecht het op tegen Telstar. Om 18:45 fluit scheidsrechter Alex Bos in ons eigen Riwal Hoogwerkers Stadion voor het begin van de wedstrijd. De Schapekoppen hopen tegen de Witte Leeuwen het tij te kunnen keren na de ondergang tegen Go Ahead Eagles.

Eerder dit seizoen werd het 2-0 voor Telstar. Toen was Glynor Plet de matchwinner met twee doelpunten. De spits is in vorm en heeft er dit seizoen al vijftien inliggen. Hiermee staat hij vijfde op de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde in een grote teleurstelling. Vooral in het begin kwam Dordt nauwelijks aan voetballen toe en keek al snel tegen een achterstand aan. “We begonnen de wedstrijd met twee verschillende gedachtes”, vertelt Jan Zoutman. “Een aantal spelers wilden hoog druk zetten en anderen wilden juist de ruimte voor het doel kleiner maken. We opereerden niet als een eenheid op het veld. In de tweede helft deden we dat wel en dat zullen we ook tegen Telstar moeten doen.”

Telstar draait een goed seizoen en staat momenteel op een tiende plek op de ranglijst. “Telstar speelt met een apart systeem; 1-5-3-2. Ze doen dat op een leuke en aanvallende manier. Er zit veel diepte in het spel, zowel met als zonder bal. Het is af en toe een beetje Engels. Ze gooien de bal vanaf de zijkant de zestienmeter in”, aldus Zoutman. “Het is een doelgerichte ploeg dat hoog druk zet. Ze spelen met veel energie. Het is een lastig team om tegen te voetballen, ook omdat ze met een ander systeem spelen dan de meeste ploegen.”

Ondanks het goede seizoen kenden de Witte Leeuwen een slechte derde periode. De ploeg van Andries Jonker wist maar één wedstrijd in de gehele periode te winnen. Nu lijkt het team de draad weer te hebben opgepakt na een knappe overwinning op Roda JC. “Er zullen altijd kansen zijn”, vertelt onze trainer. “Telstar heeft een goed team, maar het is geen Cambuur of Go Ahead. Zo groot zijn de verschillen ook weer niet. Natuurlijk hebben we kans, maar we zullen wel van goeden huize moeten komen om resultaat te halen.”

De Witte Leeuwen kregen de afgelopen wedstrijden in het eerste kwartier een doelpunt tegen. Een opvallende statistiek, vindt ook Zoutman. “Dat is zeker iets wat we in de wedstrijdbespreking zullen meenemen. Zoiets kan net dat extra zetje geven om agressiever aan de wedstrijd te beginnen.”

“We beginnen de laatste tijd erg wisselvallig aan wedstrijden”, vervolgt de trainer. “Daar moeten we als staf op hameren. Het is makkelijker om een wedstrijd goed te beginnen en dat vol te houden, dan in de loop van de wedstrijd de stand om te moeten draaien. Daar moeten we zeker aandacht aan besteden en tegen Telstar kan dat misschien wel dubbel voordeel opleveren.”

De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN (1). ESPN 1 is bij o.a. KPN en T-Mobile zonder extra abonnement beschikbaar. Kunnen de Schapekoppen het verlies rechtzetten tegen Telstar?

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.