Het stadion komt er!

Het stadion van FC Dordrecht aan de Provincialeweg staat er niet voor 2013. Vanwege de voorwaarden die de gemeente Dordrecht stelt, past de Krommedijkclub de plannen aan. Dat maakte voorzitter Ad Heijsman dinsdagavond bekend tijdens een drukbezocht businessevent.

Gastspreker Bert van Marwijk fungeerde als hoofdgast, maar ook het verhaal van Heijsman wekte veel interesse. De preses van FC Dordrecht presenteerde de hernieuwde stadionplannen aan de sponsoren. Opvallende veranderingen zijn dat het stadion wordt losgekoppeld van de andere gebouwen en dat de parkeerplaatsen ondergronds worden aangelegd. Niet veranderd is de locatie van het stadion, de capaciteit en de totale beschikbare ruimte voor het project (65.000 vierkante meter).

Tekentafel

FC Dordrecht moest opnieuw naar de tekentafel, omdat het college geen heil ziet in de plannen voor een megabioscoop en een dito supermarkt. De belangstelling van partijen om zich te huisvesten in de schaduw van de voetbaltempel bestempelt Heijsman als ‘overweldigend’. Onder meer de sportwinkel Decathlon, een grote doe-het-zelfzaak en horeca-uitspanningen zijn geïnteresseerd. Heijsman ziet daarnaast graag een congrescentrum verrijzen. “Het stadion van FC Dordrecht beslaat maar tien procent van het totale project aan de Provincialeweg”, benadrukte de voorzitter, die zijn verhaal begon met een geruststelling richting het publiek: “Het stadion komt er.” Volgens het aangepaste tijdspad staat 2011 in het teken van een planomschrijving, rekenen en tekenen, waarna in 2012 na het doorlopen van de procedures de eerste paal de grond in moet. In 2013 rolt dan de eerste bal in het nieuwe stadion.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.