Het mirakel van een doelman

Soms blijkt het onmogelijke toch mogelijk. Soms blijkt het onvoorstelbare toch te kunnen gebeuren. Soms speelt een keeper een legendarische wedstrijd en soms kan een sportman zich met één actie onsterfelijk maken.

En als dat dan toevallig bij de tegenpartij gebeurt, trekken de tenen wel even krom en lopen de lippen paars aan van het samenknijpen in een poging geen rare dingen te zeggen.

Jordy Deckers was vrijdag zo´n doelman met zijn legendarische wedstrijd. En laat die nou net bij de tegenstander spelen…

De klok stond al ver over de 92 minuten en FC Dordrecht probeerde een zojuist verkregen 1-2 voorsprong over de meet te halen toen de thuisclub vanaf zo´n dertig meter toch nog maar een corner werd gegeven. Deckers zelf was niet op het idee gekomen, hij heeft die drang naar voren normaal gesproken niet zo, maar zijn trainer had hem vanaf de zijkant toch maar verzocht het eens te proberen. Na de rode kaart kwamen ze daar immers al bijna de hele wedstrijd een mannetje tekort.

De slordige zeventig meter van strafschopgebied naar strafschopgebied is nog een behoorlijk end, maar de nauwelijks op de proef gestelde doelwachter was nog net snel genoeg om de overkant precies op tijd te halen. De bal kwam zijn richting uit en in de vrijheid van het moment kreeg hij alle gelegenheid die op de borst te controleren. Vervolgens was het “ogen dicht en knallen”.

Nog voor hij weer kon kijken, explodeerde Woudestein. Hij had zowaar doel getroffen.

Een ultiem punt voor zijn ploeg, een gevoelige deceptie voor Dordt.

Fotograaf Erwin Spek bewaarde de wedstrijd bij Excelsior op de gevoelige plaat. Klik hier.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.