Het jaar van de omslag

Heijsman en Boogers nemen 2011 onder de loep

Een trainerswissel, flinke mutaties in de spelersgroep, een verloren kort geding na puntenaftrek, een ongeslagen thuisbalans in de competitie en een ultieme krachtsinspanning om tot een nieuw stadion te komen: 2011 was allerminst een saai jaar voor FC Dordrecht. Preses Ad Heijsman en technisch manager Marco Boogers maken de balans op.

Stadion

Ad Heijsman: ,,Voor 31 december moesten we het bidbook met onze stadionplannen bij de gemeente Dordrecht neerleggen en dat is gelukt. Het college van burgemeester en wethouders kan zich over het boekwerk buigen en we hopen in februari een ‘go or no go’ te krijgen. Een nieuw stadion is, ik beklemtoon het nogmaals, essentieel voor het voortbestaan van FC Dordrecht. Het is nu of nooit. We bivakkeren nog steeds in categorie 1 en om daar uit te geraken, is vertrek van de Krommedijk echt noodzaak.”

Marco Boogers: ,,Het is voor de stad Dordrecht een kwestie geworden van hoe graag je iets wil. Daar moet nu eens duidelijkheid over komen.”

Kort geding

AH: ,,Voor mij is dat het dieptepunt van het jaar geweest. De aftrek van drie punten, die we kregen omdat we niet hadden voldaan aan twee normen binnen het plan van aanpak om uit categorie 1 te komen, vind ik nog steeds onterecht, alsmede het verloren kort geding bij de voorzieningenrechter. Dat is geen gebeurtenis om trots op te zijn. We waren in één klap kansloos voor de play-offs. Natuurlijk kijk ik de laatste weken met jaloezie naar clubs die categorie 1 verlaten, zeker als dat gebeurt met de steun van gemeentes. Dat kan nou eenmaal niet in Dordrecht. Toch heb ik vertrouwen erin dat ons plan van aanpak werkt.”

Trainerswissel

AH: ,,Het aantrekken van Theo Bos als trainer en zijn contractverlenging zijn voor mij dé hoogtepunten van het voorbije jaar. We zijn er trots op dat we zo’n toptrainer in Dordrecht hebben. Hij straalt iets uit, het klikt fantastisch met de spelersgroep en het publiek zong hem voorbije vrijdag tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead toe. Hij is een lot uit de loterij, een prima ambassadeur ook naar buiten toe.”

MB: ,,Eigenlijk is de rol van Ad en mij heel klein. Wij faciliteren, Theo doet de rest. Wat hij momenteel doet, is uniek: hij maakt ploeg en spelers beter. Het contact met hem is geweldig, naast een prima trainer ook een geweldig mens. Bovendien klikt het prima met assistent Virgil Breetveld.”

Tussenbalans

AH: ,,We leveren momenteel een sportieve topprestatie met de positie die we innemen. We zien ook een kleine stijging in het toeschouwertal. Ik ben trots op de thuisbalans, die we hebben neergezet. Ongeslagen dit seizoen in eigen huis, met bij vlagen goed voetbal en spectaculaire wedstrijden.”

MB: ,,We hebben de voorbije jaren vaker in het linkerrijtje gedraaid, maar dit seizoen doen we halverwege echt mee. Dat willen we structureel bereiken. De samenwerking met ADO Den Haag is daarbij ook belangrijk en werkt van twee kanten uiterst prettig. Ik ben ook tevreden over de ontwikkelingen binnen de eigen jeugdopleiding. Maar ik vind dat we ons nog meer naar de amateurclubs in Dordrecht en omgeving moeten profileren en zelf ook de wijken in moeten om ons verhaal te doen.”

Bron: AD De Dordtenaar
Tekst: Arco Bomgaars

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.